Marinko kler av Runars trener Zanotti – ØIF Arendal
Marinko vs Zanotti. En glad og en trist trener.

Marinko kler av Runars trener Zanotti

I de fleste av våre kamper dreier det meste seg om hva som skjer på banen. Men følelsene på benken er definitivt tilstede når Marinko Kurtovic møter sin arvtaker i Runar til dyst i Runarhallen onsdag. Johan Giovanni Zanotti er like fargerik som vår trener, og vi tok en prat med Marinko søndag ettermiddag – midt i oppladningen til gullkampen.

Marinko, du har et psykisk overtak på Zanotti. Tror du han er en slagen mann nå før dere håndhilser før avkast onsdag?

– Zanotti kunne hatt selvtillit hvis han hadde hatt en bra sesong å vise til, men akkurat nå er han nok bare en skygge av seg selv, og luften er gått ut av Runar. Så jeg må nok si at jeg føler med ham nå. Det må være tungt å lede et lag som han mistet styringen på i deres forrige kamp mot Bækkelaget. Zanotti lot Bækkelagets Hippe score hele 12 ganger, og Runar ga opp allerede før kampen og tapte med hele femten mål. Det står faktisk så ille til at Zanotti ikke ville kommentere opptakten til gullkampen vår, og i steden lot sportslig leder Eivind U. Johannessen kommentere til Agderposten denne uken. Så ja, jeg har god kontroll og er helt sikker på at vi vinner.

Skadesituasjonen, hvordan er det med guttene mot slutten av sesongen?

– Utover Andrè Jørgensen Hofstøl og kneet hans, ser det veldig bra ut. Han er som kjent usikker. Det er synd, men vi skal klare oss.

De siste tre kampene har vært preget av mye personlige feil, og vi har til tross for tre seire, ikke klart å utklasse noen av lagene vi har spilt mot.

– Mye personlige feil skal jeg love alle ikke skjer til onsdag. Vi har terpet på moralen i laget, og har nå full kontroll på at vi ikke skal rote bort hverken ledelse eller seier i Runarhallen.

Hvordan tror du mobiliseringen blir til kampen? Rune, Ole, Per Carsten, Kari og Jørn har jobbet iherdig for å få fyllt opp bussene. Men tror du vi blir mange nok?

– Mange har meldt seg på allerede, men jeg er redd for at vi ikke får samme trøkket på tribunen som vi hadde i Oslo Spektrum. Ligagull er viktig, om ikke viktigere enn NM-gull. Gullet i Spektrum var historisk for klubben, og også denne kampen kan føre til at vi skriver ny historie med ligagull. Jeg tror vi blir mange, og jeg ber alle om å ta turen til Sandefjord.

Har du noen gode tips til hvordan kjøreturen til og fra Sandefjord blir morsommere? Noen platetips?

– Hjem blir det gøy uansett. Fyll opp bilen du kjører selv med gode mennesker og ha god musikk klar. Er du i en av bussene blir det god stemning hele veien. Når man nærmer seg Runarhallen kan det være lurt å sette på Rage Against The Machine med «Bulls on parade». ØIF Arendal will rally round tha family! With a pocket full of shells. Og selvfølgelig Svermensangen til Baard Thorstensen, Mads Aronsen og han Æne.

Tilbake til Zanotti. Visste du at mellomnavnet hans er Giovanni?

– Oh yes. Det er jo et fint navn. Nesten litt romantisk. Jeg tror navnet preger ham, for han har de senere årene gått inn i et barskt spor med masse tattoveringer og han har begynt å røyke pipe. Foreldrene hans kalte ham opp etter operaen Don Giovanni, og selve hovedpersonen er den godeste Don Juan. I det siste har Zanotti nærmest prøvd å bli seende skummel ut. Ironisk nok finnes det jo et dressmerke fra nettopp Sandefjord med samme navn som jo ville gjort ham til den fløtepusen han egentlig er. Uten å mobbe Zanotti, vil jeg si at jeg har aldri før møtt en trener som er så hyggelig og pusete utenfor håndballbanen. Men med en gang han er på trening eller på kamp, så våkner villdyret i ham. Det blir spennende å se om det er noe futt i Zanotti og laget hans onsdag. Målet mitt er at han skal bli så stresset over spillet vårt at han vrenger av seg skjorta i sinne, så vi får se den enorme tattisen som er en hyllest til seg selv. Hva det står på den, gjenstår det å se. Jeg har sett den, og jeg sier ikke mer.

Har du noe annet inside på Zanotti?

– Alle tror han er med i MC-klubb, men det nærmeste han kommer det, er at han har en ganske fin tråsykkel.

Runar har et overtak på oss de siste sesongene, og blant annet reservekeeper Orry Henriksen ødela for oss når vi minst ventet det. Er statistikken noe du tenker på?

– Helt klart. Jeg er klar over at vi statistisk sett er på tynn is. Men det laget vi har nå, med topp motivasjon for å ta gullet hjem, regner jeg med at alt skal gå bra. Vi hadde også god kontroll da vi møtte Runar i Sparebanken Sør Amfi i november. Men vi trenger som sagt publikums hjelp. Alle fra Arendal må ta turen og fylle opp Runarhallen før kampstart klokken 18:00.

 

Takk for praten, Marinko, og fortsatt god søndag i Sandefjord.