Jørgensen Hofstøl kan bli klar – ØIF Arendal
Jørgensen Hofstøl med bandasjert kne med masse is etter Stordkampen onsdag.

Jørgensen Hofstøl kan bli klar

André Jørgensen Hofstøl ble dessverre skadet i kampen mot Stord onsdag. Hele klubben håper han blir klar til møtet med Runar i Runarhallen onsdag 25. mars.

Det var da trasig og forbaska at du skulle bli skadet akkurat før siste kamp i Grundigligaen denne fantastiske sesongen.

– Ja, vridningen i kneet jeg fikk etter kampen onsdag, er fremdeles ikke helt bra. Men det er fremdeles noen dager til kamp.

Hva var det egentlig som skjedde i Sparebanken Sør Amfi? Vi så du lå på gulvet med den eneste spilleren i Grundigligaen som har spilt i Hviterussland tidligere. Publikum gispet og håpte det ikke var noe alvorlig, men denne gangen hadde du ikke hellet med deg?

– Jeg var i nærkamp med Stords Henrik Knudsen, og gikk rett og slett på en smell i kneet. Det er selvfølgelig ikke det gøyeste jeg har opplevd på håndballbanen. Heldigvis gjør det ikke lenger like vondt, men alt er dessverre ikke som det skal være med kneet. Knudsen er knallhard, men det var et hendig uhell i kampens hete.

Har du snakket med Henrik Knudsen etter kampen?

Vi har snakket litt sammen på Facebook. Vi var enig om at det var et uhell, og han har gitt klar beskjed om at vi må dra og hente gullet mot Runar. Det hører også med at mitt venstre kne ikke var av klubbens beste før sammenstøtet. Til og med Asle Grans venstrekne er bedre enn mitt.

Hva sier så legen om skaden?

– Det kneet er mat for spesialister. Jeg har fått god oppfølging, og ble sendt til Kristiansand for en Magnetisk Resonanstomografi undersøkelse. Visste du det at det er det MR betyr, og at dette er en ganske ny metode? De første MR-scannere kom til Norge i 1985, og denne type utstyr har i tiden som er gått siden den gang fått en stor utbredelse. I begynnelsen ble MR benyttet kun i spesielle tilfeller, men nå er dette blitt en standard undersøkelse, som blant annet har erstattet en del større og kompliserte undersøkelsesmetoder som til dels kunne være ubehagelige.

Nå vet hele Arendal det. Takk for opplysningene. Har ikke den forholdsvis gamle skrotten din vært gjennom litt av hvert av medisinske undersøkelser før?

– Jo, jeg har vært innom helsevesenet før, men denne sesongen har jeg hatt lite skader. Det er jo litt trist hvis jeg må stå over gullkampen i Hvalfangerbyen. Heldigvis, sjansene for at jeg kan spille, er der fremdeles.

Når vet du om du er klar eller ei?

– Rapporten fra MR-en er klar rundt lunsjtider mandag. Så da vet jeg mer. Jeg er ved godt mot. Marinko og Asle holdes oppdatert, så tirsdag har vi vel et skikkelig svar på om kneet vil fungere bra nok til kamp.

Og hva tror du om kampen i Runarhallen?

Vi vinner, med eller uten meg. Sist gang vi spilte mot Runar vant vi med fem og Josip Vidovic og Sondre Paulsen var våre mestscorende. Jeg håper mange tar del i håndballfesten og stiller opp  i Runarhallen onsdag. Det er jo på alle måter en historisk kamp for klubben.

Vi ønsker André riktig god bedring.