Før gullkampen: Eirik Heia Pedersen – ØIF Arendal

Før gullkampen: Eirik Heia Pedersen

Vi tok en prat med kaptein Eirik Heia Pedersen nå søndag like etter kirketid. Tilfeldighetene skal ha det til at vi møter Marinko Kurtovics tidligere klubb Runar i siste og avgjørende kamp for ligagull i Grundigligaen.

Vi leder med to poeng foran onsdagens kamp. Vi må enten vinne eller spille uavgjort for å ta gull. Haslum og Elverum er ute av gullkampen, og Bodø er igjen vår største trussel om gullet, og møter Bækkelaget til hjemmekamp samtidig med oss.

Hva tror du om kampen?

– Det blir selvfølgelig spennende. Vi skal på historisk grunn. I mange år var Sandefjord byen hvor det meste av landslagsspillere kom fra, både Runar og Sandefjord hevdet seg i en årrekke på øverste nivå. Og de siste to sesongene har Runar kommet foran oss i det som da het Postenligaen. Nå har vi et bredere og bedre lag enn Runar. Men alt kan dessverre skje i siste kamp. Jeg tror selvfølgelig på seier i vår viktigste kamp. Vi skal vinne gullet.

Er det noen Runarspillere vi skal passe ekstra godt på?

– Helt klart spiller nummer åtte, Andreas Arrman. Da vi spilte mot Runar i november, scoret han en tredjedel av Runars mål. Vi er bedre forberedt på å stoppe ham nå.  Arrman spiller siste ligakamp for Runar, da han skal flytte hjem til Sverige og spille for Lugi.

Marinko Kurtovic kjenner Runar godt, men Runars trener Johan Zanotti kjenner også Marinko bra. Kan taktikken som Runar legger felle oss?

– Det er et godt spørsmål, men jeg tror nok heller at Zanotti kommer til kort taktisk. Marinko kjenner de fleste spillerne på Runar veldig godt, og vet deres styrker og svakheter. Det å kjenne Marinko er noe hele håndball-Norge gjør, så den problemstillingen har vi vært borti alle kamper sålangt i sesongen. Egentlig har det vært et voldsomt fokus på å slå oss fra vi begynte å lede serien og kjempe om gullet. Det har vært krevende, men også veldig gøy.

Hvordan tror du rammene blir i Runarhallen?

– Runar, Sandefjord og hele Vestfold satte på 90-tallet en ny standard for gjennomføring av kamper på øverste nivå. Både Jotunhallen og Runarhallen var steder hvor toppkamper hadde gode rammer med det showet vi er vant med i nesten alle kamper i dag. Man merker at man er på historisk grunn når man går inn i Runarhallen. Og selv om vi har enda bedre rammer i Sparebanken Sør Amfi på våre hjemmekamper, er hallen fra 1991 en glimrende håndballhall, hvor man får skikkelig bra trøkk når supporterne lager liv.

Tror du Svermen blir hørt ut til dere spillerne på banen, og klarer å overdøve hjemmesupporterne til Runar?

– Alle jeg kjenner som er glad i klubben vår drar fra jobben i 15-tiden på onsdag, og tar turen til Sandefjord. Det siste jeg hørte var at det er ubegrenset med kapasitet på bussene, og mange har allerede meldt seg på. Mange er redde for at det blir fullt, men selv om det blir folksomt, så er jo dette en hall som har kapasitet opp mot Sparebanken Sør Amfi, så jeg tror ikke det blir problemer å komme inn og få en av de 2300 plassene der. Jeg har god erfaring med at vi pleier å dominere på tribunen. De siste årene har vi stort sett vært rundt 100 tilreisende fra Arendal på tribunen, og med god akustikk i hallen, kommer vi til å få glimrende støtte fra trommer, heiarop og litt tuting fra gjengen i Svermen og alle som henger seg med. Det har vært mange kamper i Sandefjord hvor vi har fått bedre trøkk fra Svermen fordi alle setter seg tett. I Sparebanken Sør Amfi sitter folk litt spredt, og det blir ikke like lett for Jørn og Kari å organisere heiaropene. Arendalittene får også bedre trøkk ved at man ved mister hemningene litt på bortebane. Så jeg er helt sikker på at støtten vi får er den beste vi kan få på en bortebane. Vi har heller ikke en lang reise i kroppen, turen til Sandefjord kunne jeg kjørt i blinde.

Hvordan er det med kampnervene før den avgjørende kampen?

– Vi er spente, men nervene våre er på plass der vi skal være.

De tre siste kampene har vært rimelig middelmådige, selv om vi stort sett har spilt til kontrollert seier. Hva er fokus rent spillemessig før fløyta går onsdag klokken 18:00?

– Vi har et klart fokus på å være ballsikre. Vi har ikke råd til tekniske feil. Vi må holde på ballen, spille oss til sjanser og ikke få unødvendige mål mot oss. Selv om vi kan stole på at målvaktene våre har en god dag, må vi fortsette det gode forsvarsspillet, og score man flere mål.

Takk for praten, Eirik. Og lykke til med oppladningen.