Før kampen: Bent Svele – ØIF Arendal

Før kampen: Bent Svele

Vi har snakket med håndballens svar på Bjørge Lillielien.

Vi snakker selvfølgelig om den legendariske spilleren fra Urædd som ble årets håndballspiller i  Norge i tre OL-år på rad: 1984, 1988 og 1992, Mr Bent Svele.

Ja, Bent, hvordan står det til? Du har jo sett mange av kampene våre denne sesongen.

Du, jeg må si det med en gang, Jeg er veldig imponert over det ØIF Arendal har fått til. Samtidig som laget har en god base i lokale spillere, så har dere fått til et superlag med mange gode signeringer før sesongen. Høyre bakspiller Marcus Dahlin har tettet et hull fra fjorårssesongen, og Magnus Jøndal har skapt utrolig mye bra fra vingen. Og det er godt å se at Svenn-Erik Medhus, Andrè Jørgensen Hofstøl og Eirik Heia Pedersen har alle utviklet seg stort under Marinko Kurtovic. Det som skiller mange lag fra å være gode til å kjempe helt i toppen, er å avgjøre kamper. Og det har vi sett godt nå mot både Drammen onsdag for to uker siden og mot Bækkelaget søndagen før.

Hvor godt kjenner du klubben vår da du selv spilte på toppnivå?

Øyestad IF fra 1929 i rødt og svart. Jeg har fulgt klubben siden 70-tallet, og har spilt både med og mot flere av Øyestadguttene. Senere år har jeg jo sammen med Harald Bredeli hatt som jobb å følge med laget. Jeg har også vært med på sosiale arrangementer i Arendal. Jeg vil konkludere med at jeg kjenner klubben godt.

Hvem er tidenes beste ØIF Arendal-spiller?

Jeg har jo trent Kjetil «Titten» Øygarden i Kristiansand, og Preben Liltved må nevnes som en utrolig viktig spiller da Øyestad spilte i gamle andredivisjon. Andrè Jørgensen Hofstøl og Eirik Heia Pedersen er store nå. Men jeg velger Preben Vildalen som den beste spilleren i klubbens historie. Vi må også huske at Kaare Rannekleiv er jo den hardest skytende spilleren i klubbens historie.

Gleder du deg til å se ØIF Arendal mot Stord i dag klokken 18:00?

Ja, det blir spennende og gøy.  Stord har selvtillit etter en solid nimålsseier mot Bækkelaget. Det er også utrolig spennende at samtidig som kampen går i Sparebanken Sør Amfi, så spiller Haslum hjemme mot Bodø. Vinner Haslum eller spiller uavgjort da, kan ØIF Arendal med seier feire gullet på hjemmebane.

Og hvordan tror du Grundigligaen ender i år?

Det blir gull til ØIF Arendal.

Tusen takk for hyggelige ord, Bent, og takk for at vi kunne bruke det fine profilbildet ditt fra Facebook.