Før kampen mot Drammen: Josip Vidovic – ØIF Arendal

Før kampen mot Drammen: Josip Vidovic

Marinko Kurtovic har trukket frem Josip Vidovic som en spiller som er i storform. Vår spiller nummer 3 kom til oss før sesongen, og har fått mye spilletid.

Marinko Kurtovic har trukket frem Josip Vidovic som en spiller som er i storform. Vår spiller nummer 3 kom til oss før sesongen, og har fått mye spilletid.

Vi husker også fra vår viktigste kamp i historien, vi snakker selvfølgelig om Oslo Spektrum den 30. desember i fjor, at Josip scoret to av våre 23 mål mot Bodø. Og i sluttminuttet fikk han ballen i den villeste Hawaiihåndball på midten, og ble taklet i en piruett, og fikk frikast. Josip er altså helt sentral i klubbens historie. Marinko tror på mer spilletid i dag, og vi tok en prat med vår kroatiske venn.

Hvordan liker du deg i Arendal? Trives du med klima, byen og folka her?

JV: Jeg liker meg veldig godt i Arendal. Det viktigste er jo selvfølgelig det sportslige som går veldig bra, jeg er imponert over supporterne som lager liv, og alle menneskene jeg har møtt er hyggelige. Selv bor jeg på Nidelvåsen, som jeg er blitt fortalt er Arendals svar på Beverly Hills.  Jeg bor sammen med Kristijan Jurisic, og det går aldeles strålende.

Livet dreier seg jo stort sett om håndball. Hvordan tror du vinnersjansene nå er for ligagull?

JV: Jeg anser at vi har svært store sjanser til å vinne, selv om mye kan skje. For meg er denne sesongen mer eller mindre perfekt lagmessig, og så trenger vi å rette opp det unødvendige tapet vi fikk mot Drammen i høst med en seier i dag. Vi har et veldig fokusert lag, og i kveld må vi gi 100%, og i alle tre kampene vi har igjen til gullet er sikret.

Hva gjorde du før du kom til oss i ØIF Arendal?

JV: Jeg er født og oppvokst syd i Kroatia i en by som heter Metkovic. Den ligger syd for Split og nord for Dubrovnik, helt inn mot Bosnia-Hercegovina og veldig tett på Montenegro. Det er en liten by med om lag 15000 innbyggere, så Arendal er en real by for meg. I likhet med Arendal, har vi vår egen «Nidelva» som går gjennom byen. Elva vår heter Nerelva, som blant annet renner igjennom den kjente byen Mostar. Området jeg kommer fra er veldig fint for arendalitter som vil oppleve god mat, fine byer med historie tilbake fra romertiden, og fantastiske øyer i den kroatiske skjærgården. Bare spør meg om tips! Håndballmessig startet jeg med håndball i hjembyen, før jeg spilte i to forskjellige klubber i den kroatiske ligaen. Før jeg kom til ØIF Arendal spilte jeg for Izvidac i Bosnia Hercegovina som leder ligaen der etter 17 kamper.

Har du spilte noe landslagshåndball?

JV: Ja, jeg har spilt mange kamper på juniorlandslaget, og har bokført en kamp på det kroatiske A-landslaget.

Har du tilført noen kroatiske uttrykk i vokabularet til spillerne?

JV: Ja, men jeg velger nok å ikke nevne de her. Og tilføre er kanskje å ta litt i, i og med at vår trener Marinko deler dette ordforrådet hva kroatiske kraftuttrykk angår.

Hva gjør du på fritiden på Nidelvåsen?

JV: Vi har et bra sosialt liv, og hjemmekvelder står sterkt mellom alle organiserte treninger og turer i forbindelse med kamper. Jeg bruker ikke Åsbieskogen så mye, men har fått sett hvert hjørne av områdene rundt Lunderød. Der løper vi ofte. Jeg har også blitt veldig glad i sentrum av Arendal. Der er jeg mye, og støter på alle de fine menneskene rundt og i klubben vår. På kveldene har det også vært en del FIFA-turneringer.

Marcus Dahlin har kommet med noen innspill i forhold til fotballnivået blant våre spillere. Deler du hans synspunkter?

JV: Først og fremst vil jeg si at hvis han skryter på seg at Sverige er en stor fotballnasjon, så vil jeg bare poengtere at i de to offisielle matchene vi har spilt mot hverandre, i kvaliken til VM i 2006, så vant vi kroatere soleklart både hjemme og borte mot svenskene. Det er jo helt utrolig hva Dahlin har sagt om Sverige angrepsspill. Han kommer tross alt fra et land som er permanent nøytralt. Med min fotballfaglige bakgrunn fra et av de hjørnene i Europa hvor vi virkelig kan spille fotball, må jeg bare si at Dahlin tar feil. Det er David Rui som er den beste fotballspilleren i ØIF Arendal. Jeg er selv bedre enn Dahlin.

Og hva tror du om resultatet i kveld?

JV: Gir vi alt, blir det seier. Og det gjør vi, så mitt tips er en lagseier til ØIF Arendal.

 

Tusen takk til Josip for en hyggelig prat.