Klar for 10 nye mål mot Bækkelaget søndag – ØIF Arendal

Klar for 10 nye mål mot Bækkelaget søndag

Tjenare Marcus, klippan från Stenungsund. En by som holdes oppe av norsk gass, og som har Nord-Europas største propantank. Hvordan går det i din nye tilværelse på Kloppene? Trives du ved sykehuset og med opplegget i klubben vår?

– Jeg trives kjempebra i Arendal. Jeg likte meg veldig godt i Allingås HK, og det var supert å spille for TMS Ringsted på Sjælland, utenfor København, men Arendal bedre. Jeg har det fint der jeg bor, og jeg må si at opplegget rundt klubben vår er det beste jeg har vært borti. Små detaljer som bra treningsopplegg på Atletica, proff administrasjon av klubben og mye bra sosiale aktiviteter for oss spillere liker jeg mer enn godt. I tillegg setter jeg pris på at det er en bra sportslig plan. Vi har variert og god trening, tilpasset hver enkelt spiller. Mens jeg i Ringsted opplevde at det ble mye repetering av løping og styrke, opplever jeg nå at jeg får utviklet meg bedre på de områdene Marinko instruerer meg. Vidovic, Ekman, Topic og jeg har også tid til å trene litt ekstra når det passer oss, da vi ikke jobber stort utenom vår mission in life – håndballen.

– Du har tatt med deg mye av din kultur inn i klubben vår, er det noe utenom håndballen som du har tilført gutta våre?

– Alle ØIF Arendals spillere er utrolig dårlig i fotball. De er som Drillos disipler alle sammen, og unnskylder dårlig angrepsspill og manglende scoringer med at de må passe på bakover.  Da jeg var tre år, så var Norge i ekstase over at de hadde klart å komme seg til VM i USA og det ble sagt at det var det største som hadde skjedd her i Norge på sportsfronten. Det året vant vi svensker bronsefinalen 4-0. Det samme styrkeforholdet er det mellom meg og de andre gutta på fotballfronten. Til og med min svenske bror Kenny Ekman er på norsk nivå. Men den norske fotballkulturen og arven fra Drillo er så godt forankret i alle her i Norge, at jeg klarer rett og slett ikke tilføre noe annet enn at jeg bare viser at jeg er best.

– Tilbake til Stenungsund, hvordan var det å utvikle seg som juniorspiller der?

– Det var fint, og vi hadde omtrent samme hallkapasiteten som i Arendal. Vi hadde tre håndballhaller, og det tilsvarer i forhold til innbyggertallet det som er her. Klubben er vesentlig mindre enn ØIF Arendal, men allikevel en god klubb med ca. 350 aktive. Men de stolte tradisjonene helt tilbake til 1929 har vi ikke. Stenungsund ble stiftet samme året som Jan Åge Fjørtoft ble født. Jeg snakket selvfølgelig om 1967.

– Da du signerte for oss i fjor, så sa du at du tar ett år av gangen, og at det langsiktige målet ditt er å komme til den tyske ligaen. Hvordan ser du på det nå?

– Tyskland står høyt i kurs hos meg, men jeg har det veldig fint i Arendal. Alt med klubben er bra, og jeg er imponert over nivået i Norge. Det har også vært utrolig gøy å vinne NM-gull og vi kan vinne to medaljer til denne sesongen.

– Søndag er det kamp mot Bækkelaget i Oppsal Arena i Oslo. Tar din entusiastiske Mamma Pia turen opp fra Stenungsund med en månedsleveranse på Kalles kaviar og noen burker med Ramlösa med hallon- och björnbärsmak?

– Nei, dessverre, denne kampen kommer hun ikke de 250 km hver vei for å se meg, men Mamma var en av de som heiet best i Oslo Spektrum.

– I tillegg til at du selv mener at du er ØIF Arendals fotballkonge, så er du helt udiskutabelt klubbens Twitter-konge (profil her).Hvem i klubben mener du blir den neste som informerer supporterne med livet på innsiden av klubben?

– Helt klart Magnus Jøndal. Hobøls store sønn og lynving bor det mye i på banen, og han har garantert mye bra å lire av seg på Twitter.

– Sist kamp mot Bækkelaget i november i fjor, så scoret du 10 mål i vårt eget fort Sparebanken Sør Amfi. Du hadde også en glimrende kamp mot Haslum nå sist. Tror du at Oslolaget har et ekstra fokus på deg og gjør alt for å stoppe deg?

– Det får de ha lykke til med. Alt fungerer i kroppen min for tiden, og jeg er veldig motivert for mye spilletid, og sette 10 nye scoringer i nettet. Hele laget er i toppform, og vi har lite skader. Sist vi møtte Bækkelaget føler jeg vi ikke gjorde en spesielt god kamp, selv om vi vant med to mål. Det var mye fram og tilbake, og vi hadde aldri full kontroll. Samtidig som vi ikke må ta lett på kampen på bortebane, har jeg tro på en større seier. Vi kjemper om seriegull og har presset på oss. Vinner vi ikke, blir det utrolig tøft, og Bodø og Haslum ligger rett bak oss.

En stor takk til Marcus for praten.