Ekspertene tror på seriegull – ØIF Arendal

Ekspertene tror på seriegull

Les intervjuet med Agderpostens sportsredaksjon.

Det er håndballfeber i Arendal. Etter gullet i Oslo Spektrum, ønsker vi flere gull. Og vi kan før sommerferien ha sikret oss seriegull og sluttspillgull. Men det skal mye til at vi lykkes i alt denne sesongen, og optimismen er der, men ingen vet svaret. Agderposten har en skikkelig håndballinteressert sportsredaksjon, og vi tok en prat med tre av journalistene og en redaktør, nemlig Vidar Lorentsen,  Tom Bucher-Hansen, Alexander Nupen og Oddvar Paulsen. For ordens skyld: Oddvar Paulsen er onkel til Sondre Paulsen.

Spørsmål: Vi leder tabellen med to poengs forsprang på Haslum og Bodø. Hvordan ender de to neste kampene mot Nøtterøy borte og Lillestrøm hjemme.

Vidar: Jeg tror ØIF vinner de to neste kampene, men har samtidig en litt skummel følelse med tanke på Lillestrøm hjemme. ØIF Arendal har av og til hatt en tendens til å rote seg vekk mot slike lag hjemme (f.eks. Haugaland for et par år sida som endte uavgjort). Lillestrøm er gode bakover. Og ØIF har vært et lite hakk bedre borte enn hjemme, synes jeg ut fra det jeg har sett.

Tom: Det SKAL ende med fire poeng, men Nøtterøy er en kødden motstander som det kan være lett å undervudere. Om ØIF Arendal ikke gjør det, skal de kunne hente hjem to poeng også fra øy-laget til Johnny Jensen.

Oddvar: ØIF Arendal slår både Nøtterøy og Lillestrøm i de to neste kampene etter vinterpausen. Det bør være klasseforskjell på ØIF og de to motstanderne som nå venter.

Alexander: ØIF har en tøff jobb i vente mot Nøtterøy. Dette er kanskje en av de vanskeligste bortekampene i hele sesong. Det har aldri skilt mer enn to mål noen veier når lagene har møttes på Nøtterøy, så det blir nok jevnt igjen. ØIF tåler ikke feilskjær hjemme mot Lillestrøm, og bør vinne greit her – så sant de unngår den berømte undervurderingsfella. Men etter å ha slått Lillestrøm stort borte både i serie og cup, så skal ikke ØIF rote bort poeng her.

Spørsmål: I cupfinalen var det Jørgensen Hofstøl, Heia Pedersen og Medhus som avgjorde. Hvem blir ØIF Arendals viktigste spillere i vårsesongen?

Vidar: De samme du nevnte, i tillegg til Dahlin og Ekman.

Tom: Tror ikke vi kan peke på enkeltspillere. Like fullt er det viktig at målvaktene leverer. Det gjorde ikke Medhus i cupfinalen – bortsett fra de siste to minuttene. Da ble han til gjengjeld matchvinner med to avgjørende redninger. Jeg ønsker at Heia Pedersen blir adskillig mer fremtredende ut over våren, og håper også vi får se en adskillig mer synlig Sondre Paulsen fra kanten. Hørte du det, Kurtovic!!!

Oddvar: Både Jørgensen Hofstøl, Heia Pedersen og Medhus blir viktige brikker også utover våren. Keeperne er alltid viktige, og samarbeidet mellom Medhus og Kristian Juricic blir helt avgjørende i kampen om serie- og sluttspillgullet. Dessuten tror jeg Eirik Køpp blir en joker i innspurten.

Alexander: Denne troikaen blir helt klart viktige aktører når det skal avgjøres i grunnserien og sluttspillet til våren. Spesielt Hofstøl og Medhus har vært i slike situasjoner før. I tillegg må Marcus Dahlin fortsatt være en målgarantist, Magnus Jøndal må gå foran som den A-landslagsspilleren han er – og Kenny Ekman må spille helt opp mot grensen slik han kan – samt at laget har en joker i ”bamsen” Petar Topic på strek.

Spørsmål: Våre unge spillere, Hermann Vildalen, Eirik Köpp og Sander Simonsen har fått noe spilletid i høstsesongen. Hvem av disse tre kommer til å få en solid utvikling med mer spilletid og godt spill i vårsesongen?

Vidar: Köpp har det som skal til for å kunne være matchavgjørende. Synes han har tatt et steg denne sesongen.

Tom: Hvis Kurtovic tør bruke alle tre langt mer enn det vi har sett så langt denne sesongen, vil de gradvis utvikle seg fra kamp til kamp. De blir i alle fall ikke bedre av å være benkevarmere.

Oddvar: Eirik Køpp. Vildalen er omtrent der Eirik Køpp var i fjor, og vi skal ikke forvente at han slår til i år. Sander Simonsen lever litt i skyggen av Sondre Paulsen, men hvis ikke ØIF skal utnytte vingene mer enn de gjør i dag, så er det nesten hipp som happ hvem av de to som spiller på høyrevingen.

Alexander: Köpp fikk et ufrivillig pause med sin meniskoperasjon før jul, men var rekordkjapt tilbake og sikret U21-VM-billett for Norge nylig. Men i eliteturneringen nå forrige helg kalte han seg selv ”ubrukelig”. Han trenger tydeligvis litt tid på å bli stabil i prestasjonene igjen. Köpp er uansett lengst fremme av disse tre per nå. Vildalen og Simonsen må belage seg på sporadiske innhopp også i fortsettelsen av sesongen, men bør absolutt ta nye steg.

Spørsmål: Hvordan ender topp fire i årets GRUNDIGliga?

Vidar: Helt umulig å tippe! Synes Haslum har fått sving på spillet sitt og kan bli farlige. Tror mye blir avgjort i «seriefinalen» ØIF – Haslum i Sør Amfi.

Tom: Tror ØIF Arendal tar hjem seriemesterskapet. Elverum nummer to, Bodø tre og Haslum fire.

Oddvar: Serien: 1) ØIF Arendal, 2) Haslum 3) Bodø 4) Elverum

Alexander: Fristende å tippe at dagens tabellsituasjon holder seg, med ØIF foran Haslum, Bodø og Elverum. Jeg tror gullnøkkelen for ØIF ligger i tre strake seirer nå mot Nøtterøy, Lillestrøm og Haslum. Da har ØIF også Haslum på innbyrdes oppgjør. Da holder det med fem poeng på de fire siste kampene for ØIF, forutsatt at Haslum tar seg av Bodø i den nest siste serierunden. Det magiske tallet for ØIF-gull blir dermed 35 poeng.

Spørsmål: Hva eller hvem blir årets store overraskelse nå etter cupfinalen?

 Vidar: Vanskelig å si. Synes faktisk Tobias Gjertsen har tatt godt vare på mulighetene denne sesongen. Jeg tror han kan fortsette fremgangen.

Tom: Dagens nøtt. Ikke lett i si, men jeg håper lokal-gutta Eirik Heia Pedersen og Sondre Paulsen vil stjele mer flere overskrifter med sitt spill.

Oddvar: Jeg har tro på at Eirik Køpp vil vise seg skikkelig frem utover våren. Han er revansjelysten etter at han ikke rakk cupfinalen. For øvrig er jeg mer usikker på om ØIF når til topps i sluttspillet. Da er det en og en kamp som gjelder. Spørsmålet er hvor mye veteranene orker når det spisser seg til. Her kan skader få stor betydning, og en spiller som André Jørgensen Hofstøl trenger nok mer hvile enn noen av ungguttene.

Alexander: Jeg tror strekspilleren Petar Topic – så fort han blir mer vant til det norske nivået og lista som dommerne legger seg på – kan bli ekstra viktig når gullkampen drar seg til.

 

Vi takker for praten med Agderpostens sportsredaksjon.