Marinko: – Bodø er favoritten til NM-gull – ØIF Arendal

Marinko: – Bodø er favoritten til NM-gull

Vi har i kveld tatt en prat med vår hovedtrener Marinko Kurtovic og hans assistent-trener Asle Gran.

Det er altså 48 timer til kamp, og våre ledere på benken har mye på hjertet.

Forberedelsene til cupfinalen er i gang, og hvordan skal vi slå Bodø denne gangen?

Marinko: Vi satser nå på tekniske og taktiste treninger. Siden vårt hovedfokus til i går var kampen mot Halden, er det først i dag og i morgen at vi finpusser på hvordan vi skal spille i Oslo Spektrum. Vi bruker også nå tiden på å legge en plan som alle våre spillere har tro på, slik at den både er kommunisert godt til alle, og at alle tar ansvar for sin del av planen. I forsvar går planen ut på hvordan vi skal ødelegge Bodøs angrepsspill. Vi skal blixtsnabbt (vi tror det betyr lynkjapt) omstille oss fra forsvar til angrep, og angrep til forsvar. Og med rett attityd skal dette gå veien! Vi skal ha gull.

Har du noen råd til hvordan ØIF Arendals supportere kan ordne ekstra god stemning fra tribunen?

Marinko: Ta noen ekstra juleøl og spare det meste av stemmen til å holde 60 minutter. Våre supportere må vise at de er Norges beste håndballsupportere ved å heie, støtte, synge og være aktive gjennom hele kampen.

Du vant selv NM-gull tre år på rad i Oslo Spektrum på 00-tallet. Oslo Spektrum er også en flerbrukshall. Er det vanskeligere å spille der enn hjemme i Sparebanken Sør Amfi?

Marinko: Det er litt uvant med ny arena. I tillegg er det et stort press med masse medier tilstede fra vi kommer til Spektrum.

Binai Aziz scorte nylig 2/3 av målene mot Runar. Stig Tore Moel Nilsen nettet ni ganger i går. Hvordan skal vi stoppe disse to?

Marinko: Vi er mer opptatt av å fokusere på å stoppe hele laget, og hvordan vi skal score mål gang på gang i angrep.

Markedssjef i Bodø, Bjørn Heitmann, uttalte nylig: – Vi har Børge Lund og vi har «Jokke». Lund er en legende, mens vi skjøt denne «Jokke» god søndag før jul. Hvordan kan gutta våre gjøre «Jokke» dårlig så han ruller ballen ut av nettet og går fra vettet?

Alle ØIF Arendals spillere har hverandre, og vi står sammen som et lag. Det skal Bodø merke. Markedssjef Heitmann har vært veldig aktiv på Linkedin i det siste, og mye av grunnen til det er nok at han kun har solgt en syvendedel av det vår klubb har fått til på billettfronten. Et lite tips til Linkedinprofilen hans, er å skrive tittelen sin riktig, med to ganger s. Da øker han sjansene for å få seg ny jobb. Det vet selv jeg som ikke engang er norsk. Når det gjelder denne “Jokke”, så vil jeg bare si at det kun er en Jokke i Norge, og han vokste opp litt øst for Oslo Spektrum. Bodø er favoritten til å ta NM-gull etter to seire mot oss i høst, så alt presset ligger i nord. At denne Heitmann ikke har klart å gjøre jobben sin, takker vi ham for. Vi blir suverene på banen og på tribunen.

Trønderne Øyvind Togstad og Rune Kristiansen dømmer cupfinalen. Det er de samme dommerne som dømte oss i din første ligakamp i år mot nettopp Bodø borte. Er dette gamle venner av deg?

Marinko: Jeg er glad at rutinerte dommere dømmer finalen. Det blir en hektisk kamp å dømme, så det er fint at de vært ute en vinternatt før.

Skadesituasjonen. Eirik Köpp, Einar Ingi Hrafnsson og David Svenningsen er ute. Er det noen flere som ikke er klare?

Marinko: Det er korrekt at de tre er ute. Ellers er vår brede tropp intakt.

Sølv er nederlag, men uansett ved tap tirsdag er NM-sølv det største som har skjedd i klubbens historie. Hvordan blir feiringen?

Marinko: Sølv er uaktuelt. Vi tenker kun på kampen og å få gullmedaljer. Det andre tar vi som det kommer.

Du har selv vunnet flere trofeer og du vant cupfinalen i 1988, 1994 og 1996. Hvordan er det for deg å være med i trenerteamet nå kontra det du har opplevd tidligere?

Asle: Alle gangene var en fantastisk opplevelse. Å være med i trenerteamet er gøy og veldig lærerikt . Marinko er en fantastisk trener og person og lett å samarbeide med. Forskjellen fra tidligere er at spillerene er i bedre fysisk form og alle kan se at det har blitt bedre håndballspillere og kampene nå er mye gøyere med alt livet som Svermen får til på tribunen. En slik supporterklubb hadde ikke vi den gangen jeg spilte. Jeg skulle gjerne vært 20 år yngre og vært med laget på banen nå, men det er veldig gøy på benken også.

Hvordan var stemningen hjem fra Halden?

Asle: Stemningen hjem fra den kalde hallen i Halden var selvfølgelig bra. Vi fikk til og med sett Norges høyeste byggverk, nemlig Nexanstårnet. Vi var alle svært letta over at en kamp vi skulle og måtte vinne, gikk i boks med ren utklassing i andreomgangen. Vi var også fornøyd med at ingen av spillerne slet seg ut i kampen, eller fikk noen form for skader.

Hva var du mest imponert over i Halden?

Asle: Helt klart mest fornøyd med at vi gjennom hele kampen hadde et solid forsvar- og målvaktspill. Og det var nydelig at vi siste tjuefem minutter løper over haldenserne og underholder i vår overlegenhet.

 

Vi ønsker Marinko og Asle lykke til på benken i Oslo Spektrum tirsdag 30. desember klokken 18:00.