Intervju med Preben Vildalen – ØIF Arendal
Preben Vildalen-selfie med Mette-Marit-knuten.

Intervju med Preben Vildalen

Vi har pratet med Roar Aaserud og Kaare Rannekleiv. Men vi har flere viktige folk i klubben vår. Her er et rykende ferskt intervju med Preben Vildalen.

Preben Vildalen, hva skal man si?

– Ja hva skal man si? SKÅL. Det er du som stiller spørsmålene. Tar dette lang tid?

Imponerende busy. Hva fyller du dagene med nå?

– Jeg jobber med et stort prosjekt som store deler av idretts-Norge er med på. Lager klubb-apper til topp og bredde. Veldig artig, egentlig.

Helt privat. Hvordan er det egentlig å bo i et showroom sammen med Charles Eames, Arne Jacobsen og Charles-Edouard Jeanneret aka Le Corbusier, det hele belyst av Louis Poulsen, akkompagnert av friske duftende blomster i alle ØIF Arendals farger. Ville du heller bodd i en Ikeakatalog?

– Her kjente jeg kun Arne Jacobsen. Jeg bodde på AJ-hotellet i Køben en gang. Nei du, jeg har det fint. Det er jo herlig å ha det pent rundt seg. Men det fineste møbelet hjemme hos oss er min kone, og jeg vil bare presisere at hun ikke bare er til pynt. Men jeg er jo fra Vågsbygd og er nok nærmere Ikea og Bohus enn de designerne over her.

Vi har sett deg stå med andre storheter litt bak tribunen på våre hjemmekamper. Er du bare innom vipavdelingen og spiser litt, før du igjen møter ditt folkelige jeg med oss andre dødelige?

– Jeg er dessverre ikke ofte nok på kamp da jeg er mye på reise med jobb for tiden. Men når jeg er i Sparebanken Sør Amfi er jeg på gulvet med alle andre. Der hører jeg hjemme.  Jeg er en mann av folket. Like folkelig som Heia Pedersen og mannen i gata. Jeg er så folkelig at jeg av og til sliter med å se meg selv i speilet.

Du er jo et håndballorakel og kan gi oss svaret på alt. Hvem av spillerne er din favoritt i sesongen 2014/2015 blant våre beste menn?

– Helt objektivt: Det må bli Hermann G Vildalen som nå klinker til når han er på banen. Men det er utrolig mange som har vært gode. Jeg er veldig imponert over Medhus som har mye av æren for at vi nå er på toppen for første gang. Han har vært den store forskjellen. Jeg mener å huske at han er fra Kristiansand, men jeg er ikke sikker. Det vet kanskje du?

Du, unge mann, det er vi som stiller spørsmålene. Sånn er det bare.

– Greit for nå.

I går var vi en tur og snappet med oss et par velfortjent poeng. På tribunen satt landslaggsjef Christian Berge. Jøndal, Heia Pedersen, Paulsen og Medhus er alle på blokka nå. Hvem tror du blir den neste som blir landslagsaktuell av våre?

– Helt objektivt tror jeg det blir Hermann G Vildalen – smilefjes. Muligens André Jørgensen Hofstøl. De siste ryktene nede i Vrengen, eller Nedre Haugerød som det egentlig heter, er at godgutten satser på OL i 2020 med flagget på brystet. Ryktene har faktisk gått fra munn til munn fra Nidelvåsen, ned til Bødkerbukt, innom Baus, gjennom Naudebroveien, opp langs Lille-elv til Stampefoss, så rundt Gjennestadkjenna, innom lærerværelset på Asdal skole og ned til gamle Nidelv båtbyggeri. Der er det en bitteliten bro som går over til Nidelvas svar på St Tropez. Og i tunet foran huset, snappet jeg opp 2020-ryktene. I Vågsbygd er det ofte sånn at rykter ikke er så presise, mens dere i Arendal er veldig flinke til å gjengi korrekt, så jeg tror dette stemmer.

Du har jo spilt på flere arenaer som er bedre enn vårt eget fort, Sparebanken Sør Amfi. Hvilke innspill har du for at vi skal få enda bedre liv på hjemmebane?

– Jeg synes det er bra liv på kampene. Å fylle hallen hver bidige kamp er det viktigste. Jeg har også tro på å få forankret laget med flere lokale spillere hvor familie, alle venner og kjente og tidligere medspillere kommer for å se en de kjenner.  Sander Løvlie Simonsen er et godt eksempel, og jeg håper han blir i ØIF Arendal til 2040. Nå er jo Arendal i en fin situasjon ved at Kristiansand, enn så lenge, er nede for telling og ikke deltar i øverste liga, men det kan jeg som vågsbygding si at det neppe kommer til å vare evig.

Helt til slutt. Hva ønsker du deg til jul utover NM-tittel til ØIF Arendal?

– Da ønsker jeg at familien skal ha det bra og alle andre familier får det fint. Og selvfølgelig at hele ØIF Arendals håndballfamilie leder serien med fire poeng frem til pausen etter nyttår.

 

Vi takker Preben for en hyggelig prat.