André Jørgensen Hofstøl snakker ut – ØIF Arendal

André Jørgensen Hofstøl snakker ut

Det er god stemning i klubben i dag. Og hva er da bedre enn å ta en prat med André?

Akutt aksent ( ´ ) (på fransk: accent aigu), også kjent som høyreaksent, er et diakritisk tegn. På norsk brukes akutt aksent særlig for å markere at en staving har sterkt trykk. Hovedsakelig benyttes akutt aksent i visse fremmedord, personnavn og fremmede geografiske navn for å angi hovedtrykk, og vi snakker selvfølgelig om navnet ditt André Marius Jørgensen Hofstøl. På en skala fra 1 til 10, hvor lei av er du av ØIF Arendals utallige informasjonsarbeidere kaller deg for Andre.

– Dette er ikke noe problem. Folk flest kjenner meg fremdeles som Jørgensen, selv om mitt egentlige etternavn nå er Hofstøl. Et gammelt familenavn på min fars side som var i ferd med å dø ut. Passet fint å legge inn dette når jeg giftet meg for 4 år siden. Var drittlei at alle trodde jeg var i famile med bakerne i byen. Ikke noe vondt om baker Jørgensen, men det måtte bli andre boller. Takk for nyttig informasjon om aksenten. Den sitter nå for all fremtid for alle ØIF Arendals lesere.

Du har hatt en glimrende sesong som spiller, og har fungert superbra i nesten alle kamper. Du har aldri spilt bedre for oss, og det store spørsmålet er, holder du et par sesonger til?

– Dette er noe jeg må ta stilling til etter sesongen. Slik det er nå, klarer jeg bare å motivere meg for en sesong av gangen. Mye jobb og tvillinggutter på 2 år krever sitt.

Den lange armen din, på toppen av den lange kroppen din har gitt mange gode pasninger til våre lynvinger Magnus Jøndal og Sondre Paulsen. Førstnevnte har lært oss at det kuleste i 2014 er å ta i mot rushpasning med en hånd. Øver dere to mye på dette på fritiden?

– Nei. Det er bare noe man kan når man er på dette nivået…

Den usannsynlig lange bussturen hjem fra Terningen Arena i går var trolig preget av god stemning. Men vi trenger noe insideinformasjon, hvordan slo dere hjel de fem timene ned til den stolte by ved Skagerrak?

– Vi sitter og «skrøner» litt til hverandre. Noe som bidrar til god stemning og mye latter. Ellers har de fleste med seg PC eller Mac, så det blir til at man pløyer gjennom noen filmer.

Marinko er jo kjent for å være ganske sporty. Ville du tatt ham i handback?

– Selv da Marinko var på topp, altså det er så lenge siden at var jeg så ung at jeg spilte gutter 10, selv da ville jeg tatt ham i handback. Så svaret i dag er «Lett».

Dere har jo en rimelig tøff høstsesong. Ikke nok med et knallhardt kampprogram i november og spesielt nå i desember er det i tillegg vanskelige kamper på rekke og rad. Snart får du bittelitt jul. Med en gang du har spist kalkunen, ribba, lutefisken, pinnekjøddet og til slutt torsken, må du ut å jogge i Åsbieskauen. Du må rett og slett løpe helt opp til Øynaheia 1. juledag for å finne tilbake til deg selv, og den tøffe bortekampen mot Halden, etterfulgt av jakten på kongepokalen i Oslo Spektrum. Har du en plan for hvordan du skal forbrenne 17 000 kalorier på et drøyt døgn?

– Selv om det blir mye mat og hygge i jula, så er man, i hvertfall i år, avhengig av å trene ekstra for å opprettholde formen. Jeg legger en plan for hva og hvordan jeg skal trene for å stå best mulig rustet til kommende kamper.

Etter 30. desember blir det en deilig håndballpause frem til vi skal til Nøtterøy søndag 8. februar i en kamp vi statistisk sett fra tidligere sesonger tar så lett på at vi går på et unødvendig tap. Hvor går ferden? Birtedalen, Hovden eller Andrésy i Frankrike.

– I år blir det tur til hytta på Brokke i nyttårshelga, før jeg min kone Tina og jeg pakker koffertene og tar en langweekend. Da skal vi på MoMa, gå The High Line, ta selfie på «Top of The Rock», og spise lunsj med Donald Trump, og vi skal dra på surprisebesøk til Jenny i Bronx. Mens Tina skal på Mario Badescu og flotte seg, går jeg på den andre siden av gata og tar en vaffel i sjømannskjerka. Vi ser frem til en tur til New York. Viktig å koble av når man kan.

De mange frivillige ble takket av ordfører Einar Halvorsen og greier her forleden. Men vi har noe på lur til en du har lagt merke til som får en pakke i posten. Hvem er din favoritt av de frivillige i Sparebanken Sør Amfi? Er det supermopper Stian Øynes? Eller kanskje oversekundant Øystein Kristensen? Eller holder du på en knapp på billettguru Linda Normann Venaas? Eller hva med speakeren KG Kvifte som endelig kan alle navnene på spillerne våre?

– De frivillige i klubben skal virkelig berømmes. De gjør en fantastisk innsats. Dette setter vi spillere enormt pris på. Jeg vil nok si at Vidar Nilsen er min favoritt. Tilbakemeldingene fra han etter kamp mens han tar opp gulvet kommer alltid rett fra levra.

Helt til slutt. Gamlefar Preben Vildalen sa i går at det går rykter over store deler av Øyestad om at du satser på OL i Tokyo i 2020.

– Det er helt korrekt. Jeg satser alt på å være med til Tokyo i 2020. På tribunen.

En pakke er allerede på vei til Vidar Nilsen i posten. Takk til André for en hyggelig prat.