David Svenningsen setter trickstraffe

Knep ett poeng mot Runar

Et fyrverkeri av en kamp i Sør Amfi

Denne uka har det i samarbeid med Norsk Topphåndball vært avholdt Tøff med ball – Håndballuka i Sør Amfi.

Som et høydepunkt og avslutning på håndballuka ble det avholdt hjemmekamp for ØIF Arendal i Postenligaen. Motstander denne gangen var Runar, og det var forventet et skikkelig oppgjør på banen.

Oppgjørene mot Runar er kjent for å være fysisk tøffe, og Runar er et lag som holder stor fart i spillet sitt.

Oppladingen frem til kampen hadde vært bra, og det var mange som hadde valgt å ta turen til Sør Amfi denne onsdagen. Hele 1925 tilskuere prydet tribunene.

Første omgang startet så som så for begge lag, og de fulgte hverandre tett de første ti minuttene. Noen uheldige angrep og litt lite trøkk i forsvaret til ØIF Arendal gjorde at Runar kom opp i en seks måls ledelse omtrent midt i første omgangen. Guttene i rød/sort klarte heldigvis å heve seg mot slutten av omgangen, og til pause sto det 14 – 18 på tavla.

Det var nok en del av publikum som så mørkt på det i pausen, og trodde at dette skulle hjemmelaget slite med å ta igjen. Guttene ville det heldigvis annerledes, og satte opp et forrykende tempo fremover og et skikkelig trøkk i forsvaret. Etter som guttene spilte bedre og bedre steg også stemningen på tribunen. Midtveis ut i andre omgang var stemningen totalt snudd i fra første omgang, og må kunne karakteriseres som elektrisk. Folk trampeklappet og heiet seg hese, og det var tydelig at spillerne på ØIF Arendal lot seg rive med og ble båret frem av publikum.

De rød/sorte knappet mål for mål innpå ledelsen til Runar, med David Svenningsens ballartisteri som en ledestjerne og Andre Jørgensen som plukket inn mål fra distanse. Denne kvelden var de gode alle sammen, både Sondre Paulsen, Kenny Ekman, Eirik Heia Pedersen, Tobias Gjertsen, David Rui og Knut Inge Jørgensen.

Det formelig gnistret av guttene i andre omgangen. Når så Andre Jørgensen smekket inn ballen bak Runars målvakt og stillingen ble 26 – 25, var det omtrent så taket reiste seg i hallen. ØIF Arendal fortsatte å storspille, og økte ledelsen til 29 – 26. De siste minuttene fikk de dessverre en tominutters utvisning, og Runar kom dermed tilbake i kampen.

De siste minuttene var spenningen så høy i hallen at folk reiste seg på tribunene og ga alt for å hjelpe laget sitt frem mot seier. Runar skulle allikevel vise seg som en god motstander, og selv om ØIF Arendal hadde kampens siste skudd på mål, endte det med poengdeling og 30 – 30.

Selv om det ble poengdeling, var det en kjempekamp av guttene i rød/sort. De kjempet som løver mot et sterkt Runar lag. Sist gang de møttes stakk Runar av med en ettmålsseier, og ØIF Arendal viste med spillet sitt i andre omgang at de absolutt har noe å gjøre i toppen av Postenligaen.