Historisk seier i Drammen

Endelig ble det to poeng i Drammen

ØIF Arendal dro til Drammen i går med kniven på strupen. Etter et surt tap for FyllingenBergen visste guttene at de sårt trengte to poeng for å holde seg unna kvalikstriden. I bakhodet spøkte kanskje også det faktum at laget ikke tidligere har klart å få med seg to poeng hjem til Arendal.

Det var derfor fantastisk morsomt å se et ØIF Arendal som gnistret i går. Med Svenn Erik Medhus i knallform, David Svenningsen som utfoldet seg som den ballkunstneren han er og Andre Jørgensen tilbake i storform.

De rød/sorte startet forrykende, og var oppe i 0 – 3 før hjemmelaget hadde fått sukk for seg. Deretter kom DHK mer inn i kampen, og lagene fulgte hverandre ganske tett frem til det var omtrent 10 minutter igjen av første omgang. Da begynte det å kladde litt for ØIF Arendal i angrepet, og de siste 8 minuttene var det måltørke. Før måltørken var stillingen 12 – 14, og ØIF Arendal kom unna de siste ti minuttene av førsteomgangen med bare fire baklengsmål. Dermed kunne lagene gå til pause med en knapp 16 – 14 ledelse til DHK.

Guttene fra Arendal ville virkelig ha med seg to poeng hjem, og Andre Jørgensen var den første som tok tak i andre omgangen, med redusering til 16 – 15. Deretter var han ikke snauere enn at han også sørget for utligning til de rød/sorte.

Svenn Erik Medhus kunne notere seg for ikke mindre enn fire strafferedninger i andre omgang, og en rekke andre strålende redninger.

Lagene fulgte hverandre frem til stillingen 20 – 20. Etter det dro ØIF Arendal sakte men sikkert fra. Det var en kamp hvor guttene la ned blod, svette og tårer, og kjempet sammen som et lag. Her var det kamp om hver tomme og hvert mål. Etter hvert var de rød/sorte oppe i en firemålsledelse, med 25 – 29.

DHK kom tilbake helt mot slutten av kampen, og fikk karet seg til stillingen 28 – 30, men til ville jubelscener kunne ØIF Arendal konstatere at for første gang i historien kunne de ta med seg to utrolig viktige poeng hjem fra Drammen.

Leif Gautestad sier til Agderposten at dette gir selvtillit frem mot oppgjøret mot Runar på hjemmebane i Sør Amfi førstkommende onsdag.

Vi håper å få se samme innsats og festhåndball til onsdag, med en hall stappfull av heiende ØIF Arendal supportere.