Poengdeling mot Elverum – ØIF Arendal

Poengdeling mot Elverum

Thriller til siste sekund i Sør Amfi

Det var som vanlig store forventninger i luften når Elverum kom på besøk til Arendal i går, onsdag 20. februar.

Elverum har aldri vunnet mot ØIF Arendal i Arendal, og hjemmepublikum håpet selvfølgelig på at denne tradisjonen skulle bli opprettholdt. Kampene mot Elverum pleier alltid å være tette, tøffe og fysiske oppgjør, hvor resultatet som regel blir veldig jevnt.

Det skulle ikke bli noe annerledes denne gangen. Begge lagene gikk ut i hundre, og innsatsviljen var stor. Mye bra målvaktsspill og bra kontrings og angrepsspill holdt ØIF Arendal inne i kampen. Midtforsvaret til de rød/sorte slet litt i første omgang, og storebror Rönnberg kom noen ganger litt for lett til med underarmsskuddene sine.

Kampen bølget frem og tilbake gjennom hele første omgang. Til å begynne med var Elverum foran med ett og to mål, men med noen rokeringer hos ØIF Arendal ble ledelsen knappet inn og så smatt de rød/sorte foran med ett mål. Elverum stakk av med siste målet i første omgangen, og lagene gikk til pause på stillingen 14 – 15.

Andre omgang begynte like forrykende som første hadde sluttet. Her var begge lagene ute etter å ta skalpen på de andre. Lagene er så godt som jevngode. Stillingen går fra 14-16 til 17 – 17, til 19 – 19. ØIF Arendal har tydeligvis tatt en prat om midtforsvaret i pausen, for å nå sitter det omtrent som støpt.

Publikum er med, og med en slik kamp som denne kan man endelig kjenne den elektriske stemningen det skal være i Sør Amfi. Til tider er det omtrent så taket løfter seg.

Mot slutten av omgangen kan det virke som om Elverum skal stikke av med seieren. 27 minutter er spilt og Elverum har opparbeidet seg en tomålsledelse med 26 – 28. Hjertet synker litt i halsen på mange av tilskuerne nå. Skal dette være første gang Elverum stikker av med seieren i Arendal?

ØIF Arendal ville det annerledes. Eirik Heia Pedersen snappet ballen og stakk på kontring. Han ble fulgt tett av Elverums forsvarer, men klarte å knalle ballen i mål, og stillingen var 27 – 28.

Det er bare litt over ett minutt igjen av kampen. Publikum reiser seg i spenning på tribunene. Kan det allikevel være en sjanse for guttene? Elverum setter ballen over mål, og ØIF Arendal kan gjennomføre et siste angrep. Klokken tikker mot 30 minutter, ØIF Arendal stanger mot Elverum forsvaret. Klokken står på 29.55 da David Svenningen stuper gjennom Elverumforsvaret og smeller ballen i mål. Elverumtrener Christian Berge spiser omtrent opp timeoutkortet på benken mens han konstaterer at ØIF Arendal har utlignet til 28 – 28. Elverum tar timeout, men med to sekunder igjen av kampen lykkes de ikke med å skaffe seg det siste nødvendige målet.

Sør Amfi eksploderer i gledesscener, og tradisjonen med at Elverum ikke tar med to poeng hjem fra Arendal er fortsatt intakt.

Vi tok et kjapt intervju med kaptein Eirik Heia Pedersen etter kampen, for å høre hvordan han hadde opplevd bataljen på banen denne kvelden.  I denne sammenheng var nok intervjueren noe oppildnet over den spennende kampen, men vi tar ett poeng for like godt som seier.