Ny vind i seilene mot Follo – ØIF Arendal

Ny vind i seilene mot Follo

ØIF Arendal møtte Follo på bortebane i går. Det ble en forestilling med sus i seilene av guttene.

Det var nok mange som var skuffet etter kampen ØIF Arendal hadde mot Drammen på hjemmebane i Sør Amfi. Ikke minst Leif Gautestad og guttene selv. Det var derfor viktig å vise at håpet ikke var ute for å være med i medaljekampen i Postenligaen, samt å bevise for seg selv at laget kunne komme tilbake og spille håndball av ypperste klasse.

Det var derfor et tent ØIF Arendal som dro avgårde til Follo Trykk Arena i Akershus for å møte Follo. Med på turen var også ØIF Arendals trofaste supportergjeng Svermen, som hadde satt opp buss til bortekampen. Trofaste arendalitter med tilholdssted i Oslo hadde også tatt turen for å heie guttene frem til seier på bortebane.

De rødsorte skuffet da heller ikke sine trofaste supportere, og fikk ny vind i seilene mot Follo. For første gang denne sesongen knallet guttene ordentlig til på bortebane og hentet hjem to poeng til Arendal. Dette smakte godt både for laget, trener og alle andre som følger ØIF Arendal i tykt og tynt.

Leif Gautestad uttaler følgende til Agderposten etter kampen var ferdig : «Jeg er utrolig fornøyd. Dette gir oss et nytt flott utgangspunkt foran Bodø i neste hjemmekamp. De vil utfordre oss til siste slutt. Det blir utrolig gøy å komme til Sør Amfi med denne seieren i lomma» – se Agderpostens artikkel.

Av høydepunkter i kampen kan vi nevne at Svenn-Erik Medhus spilte en meget god kamp og hadde mange flotte redninger. Eirik Heia Pedersen stakk av med bestemannspremien, og Knut Martin Johnsen spilte også en meget solid kamp.

ØIF Arendal ledet an i kampen stort sett hele tiden, og Follo var bare et kort øyeblikk i ledelsen, på stillingen 6 – 5. Til pause sto det 12 – 13, og i andre omgangen så ikke de rødsorte seg tilbake. Da var det bare å trykke på, og ØIF Arendal hadde stort sett en komfortabel 4-5 måls ledelse gjennom hele andre omgang. Etter at dommerne hadde blåst av for fullspilt andre omgang, ble fasiten 22 – 26, og dermed to poeng til gjestene fra Arendal.

Kampens mest uheldige spiller må vel være Sondre Paulsen som etter tolv minutter skulle ta straffe. Han kom da til å sende ballen i ansiktet på Follos målvakt, og endte dermed opp med direkte rødt kort, og måtte se resten av kampen fra tribunen.

Med Follokampen har guttene på nytt vist at de har god vind i seilene til å gjøre store ting i Postenligaen denne sesongen, og drømmen om en medaljeplass er fortsatt ikke død.