Kamp til døra – ØIF Arendal

Kamp til døra

Det ble en en nervepirrende forestilling når ØIF Arendal møtte Nøtterøy til kamp i Sør Amfi i går kveld.

Med ny publikumsrekord på 1955 personer, var det ikke noe å si på stemningen og oppbackingen.

Kampen begynte pent og forsiktig må man vel kunne si. Det virket som om lagene følte hverandre litt på tennene, og etter tretten minutters spill, var stillingen ikke mer enn 3 – 2 til hjemmelaget.

En lang periode lå gjestene fra Nøtterøy foran, men så våknet etter hvert de rødsorte til, og med en David Svenningsen i kanonform, begynte de sakte men sikkert å spise seg inn på forspranget. I går var det gull i alt det Svenningsen tok i, og skuddstatistikken sier jo sitt. Åtte skudd og åtte mål. Det er vanskelig å toppe 100% uttelling.

Men Svenningsen var ikke alene på banen. Etter å ha fomlet en god del, og i noen tilfeller stått på banen og sett på spillet, våknet store deler av laget til når det var omtrent 15 minutter igjen. Erik Heia Pedersen og Andre Jørgensen puttet ballen i nettmaskene flere ganger, og Knut Inge Jørgensen, Tobias Gjertsen og Sondre Paulsen hadde fine mål mot slutten av kampen.

Som de fleste av oss ventet seg, ble det en del temperatur i løpet av kampen, men gemyttene holdt seg rimelig i ro allikevel. Det var kanskje ikke de spillerne vi hadde ventet oss som stod for den høyeste temperaturen, men Nøtterøys spiller nr 1881 og nr 15 måtte se deler av kampen fra tribunen etter å ha fått direkte rødt kort for ufint spill.

Mot slutten av kampen ble det svært spennende. ØIF Arendal tok igjen Nøtterøys forsprang, og gikk opp i en tomåls ledelse. Litt klabb og babb gjorde allikevel at Nøtterøy klarte å utligne, stillingen var 23 – 23. Med snaue 30 sekunder igjen av kampen tok Leif Gautestad timeout.

Etter rådslagning i timeouten startet kampen opp igjen. Ballen gikk frem og tilbake blant ØIF Arendals spillere. Sondre Paulsen løp inn fra ving, fikk ballen servert, men ble hardt taklet i det han skulle til å skyte. Dommeren fant frem det røde kortet og Nøtterøys spiller nr 15 måtte gå på tribunen. Klokka på tavla stod nå på 30:00, og ØIF Arendal fikk straffekast.

Ballkunstneren David Svenningsen gikk så frem til straffemerket, og ganske stille og rolig sendte han avgårde et trickskudd som den islandske keeperen til Nøtterøy måtte se bak seg i målet. Seieren var et faktum, og ØIF Arendal kunne heve armene i været for 24 – 23 over Nøtterøy.

Stemningen på banen og tribunen var ekstatisk, det var som en eksplosjon, David Svenningsen ble båret på gullstol av resten av laget, Leif Gautestad løp opp på tribunen for å feire med Svermen og trampeklappet ville ingen ende ta.

En nervepirrende kamp i en fantastisk flott arena, med masse herlig publikum.

Vi håper vi får se mange, mange flere spennende kamper i Sør Amfi, med like mye fantastisk publikum som vi så møt Nøtterøy i går.