Aleksander Aabel – ØIF Arendal
Aleksander Aabel

Aleksander Aabel

Bli kjent med vår nye strekspiller Aleksander Aabel

I fjorårets sesong var han med og spilte KIF opp til første divisjon, men nå er det ØIF Arendal som gjelder for den unge kristiansanderen.

Aleksander er 19 år (født 1993) og kommer i fra Kristiansand. Han har spilt i KIF  siden han var guttunge, og i fjorårssesongen fikk G18 laget hans sølv i SparSerien og han var med å rykke opp 1.divisjon med a-laget. I tillegg har han vært på samlinger med det norske ulandslaget (LM92).


(Ola Sørdal til venstre og Aleksander Aabel til høyre)
www.agderposten.no

Aleks er strekspiller, og på strekspillerposisjonen vil han kjempe om spilletid sammen med Tobias og Laurits. Aleks er treningsvillig, har god fysikk, gode vendinger og er flink til å komme seg i riktige posisjoner. Han har allerede vist hva han kan i treningskampene laget har spilt sålangt, og det lover godt!

At Aleksander skulle velge ØIF, og dermed en 45 minutters reisevei til trening, var ikke vanskelig:

– Jeg valgte å flytte på meg fordi jeg ville kjenne på nivået i den øverste ligaen, og  jeg ville til ØIF Arendal fordi jeg tror jeg kommer til å få best utvikling her. Reiseveien fra Kristiansand til Arendal går veldig bra, det er en fin vei, og vi er av og til flere som kjører sammen. Jeg skal gå på skole i Kristiansand på UiA, hvor jeg skal gå på idrettsfag. Det er en god kombinasjon. Jeg er veldig fornøyd med mitt valg om å bli ØIF-spiller, sier Aleks

Å gå fra 2.divisjon til Postenligaen merkes, skal en tro Aleks:

– Den største forskjellen er at nivået på treningene er høyere. Med det mener jeg blant annet hardere dueller, mer tempo og mer temperatur på trening enn det det var i KIF. Tilbakemeldinger og oppfølging av hver enkelt spiller står mye mer i fokus i her i ØIF. Leif er god til å gi tilbakemeldinger, og det er også spillerne, som hele tiden deler erfaringer til oss unge!

Og selv om seriestart fremdeles er et lite stykke unna, har Aleksander allerede begynt å glede seg:

– Jeg gleder meg mest til å få spille i Postenligaen sammen med en gjeng jeg trives veldig godt sammen med. Og det kommer til å bli fantastisk i Sør Amfi i åpningskampen! Nå gleder det bare å kjøre på i treningsarbeidet så vi kan få noen fantastiske opplevelser når det hele kastes igang!

Vi ønsker Aleksander hjertelig velkommen i den røde og sorte drakten, hvor han skal ha nummer 6!

Aleksander Halkjelsvik Aabel
Født: 25.08.93 i Kristiansand
Posisjon: Strekspiller
Moderklubb: Randesund
Tidligere klubber: Kristiansand IF (KIF)
Sivil status: Singel