Nico Rønnberg – ØIF Arendal

Nico Rønnberg

Vår nye finske tilvekst skal styre ØIF skuta mot nye høyder! Bli kjent med Nico Rønnberg.

Vår nye finske spiller Nico Rønnberg er 20 år (født 1992) og kommer fra den finske eliteserieklubben Sjundeå IF. Han har spilt en rekke kamper for det finske u-landslaget (U92) og har også fått med seg x landskamper, tross sin unge alder.

Nico er både venstre bakspiller og midtspiller, men vil bli brukt mest som midtspiller. Nico skal sammen med David Svenningsen utgjøre playmakerduoen i ØIF Arendal denne sesongen. Nico er hurtig, god med linjespiller, god til å fordele baller og har ett hurtig skudd.

Jeg håper  utvikle meg som håndballspiller her i Arendal. Det er mye spennende på gang, og jeg håper å kunne hjelpe klubben til en medalje denne sesongen, sier Nico

I kamp med mange andre klubber, valgte Nico tilslutt ØIF Arendal:
 Jeg gikk till ØIF fordi jeg fikk ett herligt inntrykk av guttene i laget og hela ØIF familien fikk meg til å kjenne at det var et riktig valg! Arendal er en flott by og jeg fikk også mulighet til å jobbe hos TH Bredesen (rørlegger) ved siden av håndballen. I tillegg har jeg hørt mye bra om Leif (Gautestad) og det er helt klart at han var en viktig faktor for at jeg valgte ØIF.

Om overgangen fra finsk håndball svarer Nico følgende:
– Her i ØIF er det mye mer oppstyrt spill og kombinasjoner. Vi har et spillesystem, noe jeg ikke er vant med fra Finland. I tillegg er alt mer profesjonelt. Det trenes mer her, og det er hardere og tøffere. Utenfor banen er spillerne mye sammen, så det er sosialt og fint. Det er viktig for meg som er ny i byen, smiler Nico.

Elverums midtspiller Andreas Rønnberg er Nicos storebror, og kampene mot Elverum blir nok ekstra spesielt for Nico…
– Jeg har aldri spilt mot han, men har spilt med han på landslaget. Der spiller vi på samme posisjon, så jeg håper å kunne danke han ut i fremtiden, ler Nico!

Vi gleder oss til å se Nico i aksjon i nye Sør Amfi. Der vil han spille i drakt nr #2


Nico Rønnberg

Født: 14.april 1992
Hjemby: Karis (Finland)
Sivil status: Forlovet med Sara Huldin
Moderklubb: BK-46
Tidligere klubber: Sjundeå IF
U-landskamper: 72 kamper / 403 mål
A-landskamper: 15 kamper / 29 mål