G9 i Fredrikstad blad – ØIF Arendal

G9 i Fredrikstad blad

Fredrikstad blad laget en reportasje fra Øyestad gutter 9 sin runde på Kongsten Fort. Veldig gøy å lese, og sjekk de flotte bildene!

URL til artikkel og bilder: http://www.f-b.no/sport/fangene-pa-kongstenfort-1.7371184

Aller først fikk laget utdelt solskjermer og fikk fortalt hva de skulle gjøre. Det var 5 ulike poster, der laget skulle utføre ulike oppgaver. For hver løst oppgave fikk de en bokstav, som de til slutt måtte sette sammen til et ord for å få lov til å gå i skattekammeret. Laget startet på post 1 der de skulle ned i kjelleren på fortet. Der stod det fem ulike bøtter med forskjellig gørr oppe i, og i en av bøttene lå det en nøkkel som gav de den første bokstaven. Endre (9) var den første som skulle prøve. Han var heldig og fant nøkkelen på første bøtte. – Jeg så ikke hva det var i bøtta, for det var veldig mørkt. Men det var ikke noe ekkelt, det var bare jord, forteller han.

 

Kastet svamp på treneren

På post 2 fikk laget en gåte de skulle løse. «Hva kan fylle et helt hus, men er mindre enn en mus?». Laget kom med mange forslag, blant annet lus, vann, luft og bille, men igjen var det Endre som skaffet laget en bokstav. – Jeg tenkte at snegler har hus. Og snegler fyller hele huset, og det var riktig, smiler han. På post 3 fikk alle på laget en sjanse til å kaste en svamp i ansiktet på trenerne Einar og Roger. Hele laget synes dette var veldig morsomt, men ingen traff før det bare var Eirik (9) igjen til å kaste. – Jeg bare sikta så godt jeg kunne, og heldigvis traff jeg, sier han fornøyd. Trengte litt hjelp Post 4 var en vanskelig oppgave. Her skulle laget kaste tre håndballer i bøtter som stod et par meter i fra. Det var bare en på laget som traff, så laget måtte stole på trenerne til å skaffe bokstaven de trengte. Heldigvis traff både Einar og Roger, og bokstaven var dermed sikret. Den siste posten gikk ut på at to på laget ble bundet sammen med to tau og skulle komme seg ut av floka. Etter mye hjelp fra lagkameratene, og etter litt problemer med en ballong som var i veien, ga laget opp. For å bokstaven måtte de derfor ta heiaropet sitt, og med det sikret de seg den siste bokstaven.

 

Til skattekammeret

Dermed var det tid for å ta turen til skattekammeret. Laget satte sammen bokstavene og fant ut at ordet de skulle rope var SEIER. Gullpengene falt ned og laget sikret seg så mange som mulig. Hele laget var enige om at dette var kjempemoro.

 

For de litt eldre deltagerne var det noen flere poster. De fikk skyte med lasergevær, klatre på bruskasser og rappellere. En av de tøffeste var 11-år gamle Marie Kjoss fra STIF som rappellerte. – Det var ganske ekkelt på toppen, men med en gang jeg kom over kanten var det bare morsomt og egentlig lett, forteller hun. – Jeg har aldri prøvd noe slikt før, men jeg har veldig lyst til å prøve det igjen, smiler hun.