ØIF Arendal – Haslum 3 – 1 – ØIF Arendal

ØIF Arendal – Haslum 3 – 1

Tre ganger har ØIF Arendal møtt Haslum i Postenliga og sluttspill denne sesongen. Tre ganger har de rødsorte tuktet tabellenerene.

Det store spørsmålet foran gårsdagens kamp i Nadderudhallen var om ØIF Arendal ville klare å gjøre det fire ganger på rad.

Både Haslum og ØIF Arendal stilte i utgangspunktet med fullt lag, men etter under oppvarmingen var Haslums Erlend Mamelund uheldig og råket ut for et overtråkk. Han måtte dermed se kampen fra benken.

Begge lagene var svært tente på å vinne kampen, og det skulle bli en jevn batalje. Lagene fulgte hverandre som skygger gjennom hele første omgangen. Guttene i rødsort jobbet som helter i forsvaret, og det var mang en gang at Haslum ble stående og «kaste gris» mens dommeren sto med hånden i været for å markere at dette var på grensen til passivt spill.

Sven Erik Medhus har hele sesongen hatt et godt tak på Haslum, og denne kampen skulle vise at han ikke hadde mistet dette grepet. Flere praktredninger gjorde nok en del Haslum spillere frustrerte.

Dette var fremfor alt en svært god forsvarskamp av ØIF. Fremover ble det dessverre litt stang ut, med en del skudd som ble plassert i stengene, mens andre skudd ble satt der keeperen til Haslum satt og ventet på å ta i mot ballen.

Når det er sagt, var det også mange baller som havnet i nota til Haslum, og når første omgangen var over, kunne lagene gå til pause på stillingen 15 – 15.

Andre omgang begynte dessverre med en ganske uheldig episode for ØIF Arendal. Keeper Medhus var langt ute på banen for å forsøke å snappe en ball kontringsball foran Haslums rushende spiller. Det var ingen farlig episode, men Medhus bommet dessverre på ballen og var i kontakt med Haslum spilleren. Her er reglene klare, og det medførte dessverre at Medhus måtte se resten av kampen fra tribunen.

Inn i målet kom Adin Sehovic i stedet, og han gjorde slett ingen dårlig jobb. Forsvarsspillet i andre omgang var forsatt tøft og godt, men det var nok tendenser til at Haslum spillerne klarte å komme seg litt lettere igjennom. Som Leif Gautestad sa til Radio P5 så ble ØIF straffet fordi de jobbet litt for mye en mot en, og ikke sto sammen som et lag i forsvaret.

En stund så det ut som Haslum skulle rykke i fra, når de var oppe i en tremålsledelse, men ØIF Arendal jobbet godt fremover i denne perioden og knappet inn igjen Haslum ledelse. Kampen vippet frem og tilbake hele tiden.

Med bare femten sekunder igjen av kampen, var det så jevnt at stillingen var 29 – 28. På dette tidspunktet tok Haslum timeout, for å legge en slagplan for at ØIF Arendal ikke skulle få tak i ballen og komme med et utligningsmål i siste sekund.

Denne strategien lykkes Haslum med, og klarte også å få siste scoringen et par sekunder før kampslutt.

Dermed ble resultatet i Nadderudhallen denne gang 30 – 28, og ØIF Arendals første tap for Haslum denne sesongen var et faktum.

Vi skal allikevel ikke henge for mye med hodet, for sesongen sett under ett har virkelig ØIF Arendal hatt taket på Haslum, og stillingen i antall kamper vunnet er fortsatt godt i sørlandets favør. Dersom guttene møter Haslum igjen, så har de jo nå også noe å revansjere, og vi får satse på at skulle så skje, så blir kampstillingen 4 – 1 i ØIF Arendals favør.

Nå retter vi blikket fremover mot førstkommende onsdag, hvor FyllingenBergen kommer på besøk til Nedeneshallen. Da gjelder det å skape skikkelig trøkk i hallen. Guttene var raskt ute etter Haslum kampen med å oppfordre folk til å komme, og vi vet jo at de spiller som best når det er skikkelig trøkk i hallen.

Så folkens, her er det bare å gå mann av huse. Pizzaen er rykende varm i Nedeneshallen. Her er det bare å ta med godt humør, svinge innom hjemme etter jobben, og hente hele nabolaget. Middag med underholdning serveres i Nedeneshallen kl 17.30 onsdag 25. april.