Tøffe tak i sluttspillet – ØIF Arendal

Tøffe tak i sluttspillet

Kvelden i går var det duket for tredje kamp i sluttspillet i Postenligaen 2011/2012 for ØIF Arendal.

Denne gangen var det Nøtterøy som kom på besøk til Nedeneshallen, et lag guttene har slitt mot tidligere, hvor det alltid har vært tøff kjemping fra første avkast.

Sist Nøtterøy gjestet Nedeneshallen ble det ettmålstap for de rødsorte, med 23 – 22 til Nøtterøy. Guttene var derfor svært lystne på revansje for dette forsmedelige tapet.

Mange hadde tatt turen til Nedeneshallen denne onsdags kvelden i april. Hele 816 tilskuere møtte opp for å se god håndball, noe som er publikumsrekord for onsdagskamper.

Det var nok mange som været at det ville bli tøffe tak og mye fighting på banen, og den som venter på noe godt, venter jo sjelden forgjeves sies det jo.

ØIF spilte fremfor alt en svært god forsvarskamp, og sørget for at Nøtterøy virkelig slet med å komme til gode målsjanser. Svenn Erik Medhus sto en meget god kamp i mål også. Som Leif Gautestad annonserte før kampen ville dette bli en kamp hvor det var viktig å komme til kontringsmål, og det innfridde guttene i rødsort. Vi så flere fine redninger, og påfølgende kontringsløp, som resulterte i at ballen havnet bak Nøtterøys målvakt. Med dette kunne lagene gå til pause på stillingen 12 – 10 til hjemmelaget.

I begynnelsen av andre omgangen trykket ØIF Arendal virkelig til, og dro raskt fra i Nøtterøy. Hjemmelaget la seg på en komfortabel syvmålsledelse, og holdt denne til det var omtrent ti minutter igjen av kampen.

Det var da den virkelige spenningen startet. Hjemmelaget slappet nok noe av, og regnet med at de kunne kontrollere kampen inn til en komfortabel seier. Nøtterøy ville det derimot anderledes, og gikk ut med et offensivt forsvar. Dette stresset hjemmelaget, og gjorde at målene uteble. Når Nøtterøy i tillegg utnyttet sjansene sine og puttet ballen i ØIF Arendals mål, knappet de stadig inn på hjemmelagets ledelse. Med bare få minutter igjen av kampen hadde Nøtterøy faktisk klart å knappe inn så mye at stillingen var 23 – 22 til ØIF Arendal.

Publikum satt på kanten av setet og lurte på hvilken vei dette ville gå. Nøtterøy fikk tak i ballen med bare få sekunder igjen av kampen, men Svenn Erik Medhus ville ikke gi fra seg seieren. Med en kjemperedning i siste sekund, kunne både han og publikum konstatere at seieren var et faktum til ville jubelscener.

Slik gikk det altså at antall mål ble det samme i denne kampen som i forrige kamp mot Nøtterøy, men med motsatt fortegn.

ØIF Arendal har dermed hanket inn fem av seks mulige poeng i sluttspillet i Postenligaen 2011/2012, og ligger svært godt an i kampen for å gå videre.

Neste motstander blir Haslum på deres hjemmebane i Nadderudhallen førstkommende lørdag. Tør vi håpe på en fjerde seier på rad mot Bærumslaget?