Reiste kjerringa mot Haslum – ØIF Arendal

Reiste kjerringa mot Haslum

Søndag 25.03.2012 ble en herlig helgeavslutning for de som elsker håndball og de som elsker ØIF Arendal.

En strålende helg, med flott vårvær og temperaturer som nærmet seg sommervarme, skulle avsluttes med håndballkamp i Nedeneshallen.

Haslum kom på besøk, og ØIF Arendal skulle bevise at kampen mot Sandefjord ikke var betegnende for den type håndball hjemmelaget ønsker å spille. Det fikk de da også vist på denne flotte søndagskvelden i Nedeneshallen.

Mange håndballsupportere hadde funnet veien til hallen. Ikke riktig så mange som publikumsrekorden mot Elverum, men hele 750 ivrige fans møtte opp og skapte en flott ramme, med god stemning, rundt kampen.

Det lugget litt for guttene i rød/sort helt i begynnelsen av første omgang, men de fikk snart oljet maskineriet, og den tremålsledelsen Haslum hadde hatt ble hentet inn. Etter halvspilt førsteomgang kunne hjemmelaget notere seg for ledelse 8 – 7, og et presset Haslum la ned timeoutkortet.

Etter timeouten og resten av førsteomgangen var det ØIF Arendal som var i førersetet. Haslumforsvaret ble åpnet opp, og guttene i rød/sort puttet støtt og stadig baller bak en mer og mer frustrert Haslum målvakt. På motsatt side av banen sto Svenn Erik Medhus en god kamp og hadde mange viktige redninger.

Når dommeren blåste av etter de første tretti minuttene, kunne et svært fornøyd publikum og hjemmelag konstatere at stillingen på tavla var 16 -9.

Etter pausen lugget det litt for hjemmelaget igjen. Haslum la opp til et mer offensivt forsvar, og guttene i rød/sort slet med å komme til gode avslutninger. Haslum spiste seg sakte men sikkert innpå ØIF Arendal, og på stillingen 21 – 19 var det nok mange på tribunen som satt med hjertet i halsen og lurte på om seieren skulle glippe på tampen av kampen.

Haslum fikk straffe, og hadde nå virkelig sjansen til å puste hjemmelaget i nakken. ØIF Arendal valgte å bytte keeper, og inn kom Adin Sehovic. Det var dørgende stille i hallen, dommeren blåste i fløyten, og Adin reddet! Med ett var stemningen snudd, og et gledesbrøl gikk opp fra tribunene. Dette så ut til å sette fart i guttene i rød/sort igjen, for nå kom målene tett.

Sondre Paulsen satte fart i bena gang etter gang, og banket inn det ene målet etter det andre. De andre guttene fikk også ny glød i blikket. Dermed kunne hjemmelaget gå fra å være på nippet til å bli tatt igjen av Haslum til å suse i fra gjestene fra Haslum.

ØIF Arendal kunne dermed avslutte en herlig håndballkveld, til stående applaus fra publikum, med det flotte resultatet 29 – 24, og nok en gang vise hvorfor Nedeneshallen er fryktet blant alle de andre lagene i Postenligaen.

Sondre Paulsen ble vel fortjent utnevnt til banens beste spiller av Svermen og kunne motta bestemannsprisen etter kampen.