Festaften for ØIF Arendal – ØIF Arendal

Festaften for ØIF Arendal

Stemningen var elektrisk i Nedeneshallen i går kveld når ØIF Arendal skulle møte Elverum på hjemmebane.

Dette var kampen alle ville se, og det hadde vært mye medietrykk i forkant av kampen. Denne artikkelforfatteren møtte i hallen kl 17, for å se kampen som skulle begynne en time senere. Allerede da var det kommet godt med folk, og flere skulle det bli.

Etter hvert som kampstart nærmet seg, merket man at stemningen ble mer og mer oppløftet, og når speaker gang på gang måtte be publikum om å trekke tettere var det klart at her ville det blir tilskuertall av dimensjoner.

Guttene på ØIF Arendal var også tydelig oppildnet av at så mange hadde lagt turen til Nedeneshallen denne søndags ettermiddagen i mars, for så snart kampen ble blåst i gang, var det fullt trykk og litt til på banen.

Hjemmelaget tok raskt ledelsen, og holdt på den, og med jubelscener for hvert mål som ble scoret, fikk de med seg publikum på en skikkelig fest. For hver gang en spiller på hjemmelaget løftet hendene til jubel over å ha puttet nok en ball bak Elverums keeper, var det et jubelbrus uten like fra tribunene.

Elverum tok igjen ledelsen til guttene i rød/sort i siste halvdel av første omgangen, men med et hjemmelag som kjempet som løver, kunne publikum og guttene kose seg over et pauseresultat på 11 – 9.

Andre omgang begynte veldig bra for hjemmelaget, og de sikret seg raskt en komfortabel fire måls ledelse. Guttene spilte med hjertet utenpå skjorta denne kvelden, og klinte til det de maktet både i forsvar og angrep.

Elverum klarte allikevel å knappe innpå ledelsen hjemmelaget hadde sikret seg, og med omtrent 10 minutter igjen av kampen, hadde Elverum utlignet. Det var omtrent så man kunne høre hele Nedeneshallen holde pusten. Ville dette gå veien, eller skulle det glippe helt på tampen?

Da brukte guttene all den energien de kjente fra publikum til å slippe seg skikkelig løs, og med et knalltøft forsvarsspill, og et agressivt angrepsspill, dro de seieren i land. De siste to minuttene kunne publikum virkelig slippe jubelen løs, og til stående applaus og trampeklapp rodde guttene det i land til 25 -22.

Det var fantastisk å se så mange mennesker i Nedeneshallen. I går var det virkelig show. Med publikumsrekord på 1049 fans i hallen, et hjemmelag som slapp spillegleden og seiersgleden løs.

Slike kamper vil vi ha mange, mange flere av, både i Nedeneshallen, og på Myra, når vi flytter dit neste år.

Hjertelig tusen takk til alle de publikummere som møtte opp og gjorde kvelden til en festaften, og hjertelig tusen takk til de flotte spillerne, som viste at håndball er både stor idrett og showbusiness.