Overraskelse mot Gummersbach – ØIF Arendal

Overraskelse mot Gummersbach

ØIF Arendal møtte Vfl Gummersbach til returkamp i går i Nedeneshallen, og det skulle bli litt av en overraskelse for de tyske gjestene.

Guttene i rød/sort hadde full tenning fra første øyeblikk, og kjempet som løver i forsvaret. Gummersbach hadde sin fulle hyre med å komme til avslutninger, og når de først gjorde det, var Svenn-Erik Medhus som en levende vegg mellom stengene.

I angrep slet ØIF Arendal litt mere, og det var gjennomgangstonen i første omgang for begge lagene egentlig. Etter ca 20 spilte minutter av omgangen, stod det ikke mer enn 5 – 5 på resultattavla, og hadde man bare sett på resultatet, og ikke på tida, kunne man nesten ha trodd at kampen akkurat hadde startet. Det ble ikke så mange flere mål i løpet av første omgangen, og når dommerne blåste av etter 30 spilte minutter, gikk lagene til pause på stillingen 9 – 9.

I begynnelsen av andre omgang fikk ØIF Arendal også mer fart på angrepsspillet, og dro i fra Gummersbach med 3 mål. Når de så i tillegg spilte fantastisk i forsvar, klarte de å holde denne ledelsen til de var omtrent 10 minutter igjen av kampen. Etter hva undertegnede kunne se, utmerket spesielt Eirik Heia Pedersen og Kenny Ekman seg med tøft og godt forsvarsspill.

Mot slutten av kampen satte Gummersbach inn et ekstra gir, og samtidig gikk hjemmelaget på en smell med 2×2 minutters utvisning. Det førte til at de tyske gjestene sakte men sikkert tok innpå, til stillingen var 20 – 20. I det siste spilleminuttet fikk så Gummersbach lurt ballen i mål, og publikum og hjemmelaget måtte innse at tyskerne hadde vunnet med minst mulig margin.

Selv om det ble et knapt tap for ØIF Arendal, spilte de allikevel 2×30 minutter med meget god håndball, av høy kvalitet, og det skal bli veldig gøy å følge laget videre dersom de klarer å holde samme kvalitet på spillet resten av sesongen.