Thriller i Nedeneshallen – ØIF Arendal

Thriller i Nedeneshallen

Det ble en svært spennende batalje mellom ØIF Arendal og Viking, som først ble avgjort i de siste minuttene av kampen.

Det var mange som hadde funnet veien til Nedeneshallen på en onsdags ettermiddag, og stemningen var god før kampen mellom ØIF Arendal og Viking.

De fremmøtte fikk se stolte jenter fra Lia J9 bære inn flaggene til ØIF Arendal, Håndballforbundet og Viking, før lagene gjorde sin entre.

Dommere i kampen i dag var Arne Kristiansen og Kenneth Abrahamsen, som mange sikkert så sist når de dømte EM-finalen i Serbia.

Det kunne virke som om hjemmelaget ikke helt hadde våknet i de første minuttene av kampen, og det var Viking som tok initiativet med en rask ledelse. Gjestene scoret fire kjappe mål, mens hjemmelaget ikke helt var kommet ut av startblokka, og hadde problemer med å få puttet ballen bak Vikings keeper.

Etter 7:39 hadde Leif Gautestad fått nok, og la timeout kortet, for å gi guttene i rød/sort en peptalk. Etter timeouten gjorde ØIF bytte i forsvar/angrep, og med Elias Haldorsson på plass i angrepet, ble det mere driv mot mål og større fart i angrepet.

Guttene i rød/sort fikk mer tak på kampen de siste ti minuttene av første omgang, og klarte en delvis opphenting av Viking. De kom ikke helt i mål, men hadde mer fart i beina, og utnyttet sjansene sine bedre. Det var allikevel et noe trykket hjemmelag som gikk til pause på stillingen ØIF – Viking 13 – 19.

Etter pause var det som å se et helt nytt lag på banen når guttene i rød/sort begynte spillet sitt. Mye mer intensitet, fart i beina og et langt tøffere forsvarsspill.

Det ble en fantastisk opphenting, hvor hjemmelaget hadde snudd 13 – 19 til pause til 21 – 21 i løpet av de ti første minuttene. Nå merket man at stemningen i hallen steg betraktelig, og oppildnet av publikum jobbet guttene som helter.

Lagene fulgte hverandre som skygger de neste ti minuttene, og etter 21 minutter spilt av andre omgangen, kunne ØIF Arendal endelig notere seg ledelse, med stillingen 26 – 25. Deretter holdt hjemmelaget gjestene på armlengdes avstand, og selv om det kanskje ble mer spennende enn nødvendig i sluttminuttene, kunne et veldig fornøyd hjemmelag notere seg to nye poeng, med sluttresultatet 29 – 28.