Ekstreme opplevelser og livet etterpå – ØIF Arendal

Ekstreme opplevelser og livet etterpå

ØIF Arendal og Arendal Fotball hadde i går gleden av å invitere til foredrag med Nando Parrado og Åse Louise Egge.

Temaet var Ekstreme opplevelser og livet etterpå, hvor Nando Parrado og Åse Louise Egge fortalte sine historier om hvordan de overlevde ekstreme situasjoner.

Nando Parrados er en av de få som overlevde flystyrten i Andesfjellene 13. oktober 1973. Historien er blitt gjenfortalt i filmen «Alive», med Ethan Hawke i hovedrollen

Fredag 13. oktober 1972 mister et fly kontrollen over Andesfjellene. Begge vingene rives av i møtet med fjellsidene, og flyet styrter i en snødekt dal, langt fra folk. 32 av de 45 om bord overlever styrten, men når redningen kommer 72 dager senere, er det bare 16 igjen. De overlevde oppholdet i bitende kulde ved å spise av de døde. En av de overlevende var Nando Parrado.

Åse Louise Egge var på Utøya den 22. juli 2011, en dato som for alltid har brent seg fast i nordmenns sinn. Hun var en av de heldige som overlevde.

Åse er ungdomspolitiker fra Grimstad. Hun var på Utøya den 22. juli, og var en av de heldige som overlevde. Hør den sterke historien til Åse. Livet etter masakren er tøft, men den grusomme hendelsen har også gitt den unge politikeren pågangsmot til å kjempe videre for det hun tror på.

Sammen klarte ØIF Arendal og Arendal Fotball å trekke nesten 500 mennesker til Kulturhuset en torsdag kveld i Arendal for å høre disse sterke historiene.

Takk til de flotte foredragsholderne, og ikke minst takk til publikum som møtte opp for å få med seg disse historiene. Her var det noe til ettertanke for noen og enhver.