Radio P5 er med ØIF – ØIF Arendal

Radio P5 er med ØIF

Radio P5 med Tor Helge Løvåsen (til venstre) i Nordstrdanshallen under kampen mot BSK/NIF

Hvordan får dere dekket kampene?

Vi bruker en webstreamer-løsning for lokalradio over internett for å sende lyden til studioet i Arendal. Der det ikke finnes internett, bruker vi telefon. Det er ikke alle haller i Norge som har så veldig god infrastruktur enda.

Hvor stort team er dere som jobber med sportssendingene til P5?

Vi er primært 2 stk som jobber med dette ute i hallen, pluss 1 i studio, men vi henter inn folk fra sporten i Agderposten om vi trenger flere ekspert kommentatorer.

Mange forbinder jo nærradio med radiobingo. Hvis du kunne velge selv, ville du kommentert en spennende bingotrekning eller en ØIF Arendal-kamp?

Bingo er ikke lenger en aktiv del i noen av våre sendinger, vi fokuserer på å lage god underholdning av det som opptar våre lyttere i vårt lokalområde, så uten tvil en spennende ØIF Arendal-kamp.

Hvordan fikk dere ordnet Svein Andre Matre til å gjøre en lynkarriere i P5?

Vi var et par stykker som satt og pratet før sesongen om hvem vi kunne få inn som kommentator. Det var Janicke Altenborg og Preben Vildaen som blandt annet nevnte Andre Matre som en lun gøbbe fra Nyli med godt humør. Jeg ringe Andre om han hadde lyst til å prøve seg som programleder, noe han sa ja til under litt tvil. Men det har vist seg at Andre passer best på radio, og med godt humør og evnen til å formidle spenningen av det som skjer på håndballbanen.

Hva synes du om håndballsesongen så langt?

Jeg synes det har vært en spennende sesong, og ikke minst har det vært gøy å se at flere av de unge ØIF-gutta har vokst på å spille i Postenligaen. Så dette er bare starten på ØIF-eventyret. Det har også vært gøy å se at det er så mange som møter opp i Nedneshallen og støtter ØIF Arendal. Det er jo blitt slik at du må nesten være der 1 time før kamp om du skal klare å finne en parkeringsplass som ikke må kombineres med en tur til Natvigverven eller Tingstveit.

Hvor mange lyttere har dere anslagsvis på kampene?

Det er ikke noe lett å måle lyttere, men vi ser at vår webradio øker med over 150 % i forhold til en vanlig dag på nesten alle kamper, enten om det er hjemme eller borte. ØIF-kampen er også noe av det vi får flest mail om, det kommer ofte en god del mail dagen før en kamp, med spørsmål om morgendagens kamp. Sist var det nå en Arendalitt som bor i Trondheim som lurte på om vi kunne sette opp et lite webcam for han. (Kanskje det kommer noe slikt på sikt, vi jobber hele tiden med å forbedre oss).

Er det et stort kompleks at Agderpostens dekning på nett, faktisk kommer med resultatetene raskere enn nettradioen?

Ikke i det hele tatt, radioens egenskap er at vi får med følelser og stemningen i hallene vi sender fra. Hva er vel ikke bedre enn å høre Andre Matre skrike av glede når Preben Vildalen setter inn et straffe? Det får du ikke på nettet……

Hvordan kommer dere til å dekke kampene for neste sesong?

Vi har nå lært mye av den første sesongen hvor vi har fulgt ØIF Arendal i Postenligaen tett, og planen er å få med kanskje enda en kommentator, og ikke minst kjøpe inn noe ytterligere og bedre utstyr slik at vi kan fortsette å sende ut håndballglede på Radio P5. Så selvsagt så ligger det i korta at vi skal følge ØIF Arendal både hjemme og borte for 2010/2011 sesongen. Hvem vil vel ikke være med på dette håndballeventyret på Sørlandet? Vi er ihvertfall med!

Og Radio P5 finner du her