Prebens siste hjemmekamp – ØIF Arendal

Prebens siste hjemmekamp

Foto: Agderposten

Så er dagen kommet. Preben Vildalens knær vil ikke mer. Familielivet rustes opp. En lang karriere på toppnivå ender denne uken, selv om vi håper på å se Preben i sluttspillet når den tid kommer. Vildalen legger opp etter denne sesongen, og siste gang vi kan se ham hjemme i Nedeneshallen er onsdag 7. april. Det er godt mulig at knærne holder kampen ut, kampen begynner ihvertfall kl 18:00.

Så, Preben. Tror du at du får blomster etter kampen av din kone?

Det er ikke så stas med blomster for meg. Jeg må gå gjennom en eføy for å komme til kjøkkenet hjemme, og spisebordet er alltid dekket med blomster. Kan nesten se ut som noen i nær familie har dødd nylig hjemme hos oss. Dessuten er jo kona mi som kjent en blomst i seg selv.

Hvor går håndballkarrieren videre? Blir det Strømmen/Glimt, ØIF 2 eller Baasland Trim neste sesong?

Jeg er på blokka til Ugland Eiendom som forsvarsspiller. Helge Nilsen og Bjørn Vedal ordner målene og kan løpe fra midtstreken til det andre målet. Får jeg med meg tre stykker i forsvar, skal vi slippe inn lite mål. Dersom jeg får det som jeg vil, blir det første klubb i håndball-Norge som satser på 4-2 taktikk i håndball. Men vi får se. Dette er nok luftige planer.

Din siste hjemmekamp blir mot Haslum, norsk håndballs svar på FC Lyn. Hvordan tror du kampen blir? 

Jeg tror det blir vanskeligere enn sist. Selv om styrken i Haslum ligger i at de er løpevillige, og at de kommer raskt i angrep, så løp vi fra dem sist. Når jeg sier vi, så menes det ungguttene våre. Vi skal ut på banen og vise at vi kan begeiste med fint spill og høyt tempo. Selv har jeg også tempo, men det er mer et krabbetempo.

Blir dette virkelig din siste sesong i Postenligaen?  Vi har jo sett mange håndballspillere som har lagt opp flere ganger, tør du virkelig gi deg for godt og å si det så bastant?

Dette blir min siste kamp i Postenligaen på hjemmebane, og jeg ser frem til å hvile den ødelagte kroppen min. Jeg lover.

Dersom du gjør comeback er jo det hyggelig, men siden du lover det så bastant at du ikke kommer tilbake neste sesong, tør du vedde på at du vil spise supersupportersokkene til Alfred og Rune ved en retur til Nedenesparketten i Postenligaen?

Jeg vet ikke hvor godt de sokkene smaker, det er det vel heller ingen før meg som har smakt på. Jeg har jo sagt til gutta at jeg kommer til å holde meg i form i tilfelle noe uventet skjer. Men regner med at gutta gjør jobben sin uten meg til høsten og fremover, slik at de slipper å høre skrytet mitt neste sesong.