Ei helsing frå vest – ØIF Arendal

Ei helsing frå vest

Stian Kleggetveit (32), som jo er en gammel Øyestadspiller i buret, har nylig rykket opp med Viking Stavanger. Mannen som gir blank i janteloven, kjører konsekvent Facebookprofilbilde i bar overkropp.

Jammen har ikke SFO-kongen fra et møblert hjem på Rannekleiv klart å karre til seg posisjon som assisterende coach på det vellykkede laget i vest. Og med seg på laget har han Eirik Egeland, også fra vær kjære klubb og sønn av Frank Egeland. Vi spurte Stian noen spørsmål.

Hvordan er du involvert i Viking Stavanger.

Jeg er assisterende trener, det vil si at jeg er aktivt med i trenerteamet. Jeg har lite lønn og mye arbeid. I tillegg har jeg hatt et par kamper i buret i år.

Hvordan fungerer kroppen etter 32 år?

Bicepsen er intakt, og magemusklene er på nivå med Ronaldinos.  Lysken er det verre med, og knærne mine er hakke verre enn Preben Vildalens.

Er det du som har kommet på at vi skal minnes om at Viking kommer fra Stavanger, og latt det bli en del av klubbnavnet?

Nei, heldigvis. Det er overgangsordning, og for sesongen 2010/2011 heter vi kun Viking HK.

Kjøper du hus på Rannekleiv terrasse og søker deg hjem som assisterende trener i ØIF Arendal neste sesong?

Nei, jeg trives i Stavanger, og blir her til oljå er slutt.

Rykker Enga opp?

De rykker nok, og håper de slår Falk i siste runde. Det var en stor opplevelse å spille mot dem med Klanen hylende på tribunen. Ikke akkurat vanlig kost på en norsk håndballarena.

Og hva tror du om sluttspillet for unge Gautestad?

ØIF Arendal har gjort et varp med å få ham engasjert. Han er en fantastisk dyktig og grundig trener. Vi hadde han tidligere som trener i Stavanger håndball, og jeg har veldig respekt for ham. Alt kan skje de siste to kampene for gamleklubben. Postenligaen er jevnere enn på mange år og de lagene som treffer best med formen og unngår skader har gode muligheter. Heier selvfølgelig på ØIF Arendal i år. 2010/2011 blir det lag nummer to for meg.

Hva synes du om det fine arkivfotoet vi har funnet av deg?

Lekkert bilde. Det er fra gamle “klubbhuset” i Gamle Stavanger. Vidar veide dengang under 120 kg, og mye av grunnen til at han nå ikke gjør det var at han kom snikende og tømte kjøleskapet sporadisk og helt uten forvarsel. Det er nok hovedgrunnen til at han spiller for Baasland Trim nå.

Noe mer du vil si?

Jeg vil gjerne hilse til Thom Jakob og Brita i Furuåsen.