Dommerinfo – ØIF Arendal

Dommerinfo

Helene Svenningsen og Siri Aaserud dømte for Øyestad og er store profiler på sine klubblag i dag med bred spilleforståelse.

ØIF Arendal har i sin handlingsplan en satsing på sine dommere, og ønsker å legge til rette for både nye dommere og videreutvikle våre erfarne dommere.

Den beste tilpasningen til dommeroppgavene er å starte som 14-åring med å dømme i aktivitetsserien. Da får en erfart om dommeroppgavene er noe en ønsker å fortsette med. Under aktivitetsserien er det klubben som betaler dommerpenger.

I forkant av Nidelv Cup arrangeres det dommerkurs trinn 1, med praksis under turneringen. Ved seriestart får de nye dommerne dømme i 12-års klassene med oppfølging av dommerkontakten i klubben.

I disse seriekampene er det håndballforbundet som betaler dommerne og det er fullt mulig å tjene rundt kr 2.000 i  måneden som dommer skattefritt. En får bedre betalt jo eldre aldersklasse en dømmer.

I tillegg betaler ØIF Arendal kr 2.000,- til alle dommere som dømmer 20 kamper eller mer i løpet av sesongen. Det er laget en avtale med belønningssystem slik at dommerne får

  • Genser
  • Treningsdress
  • Bag
  • Umbro klokke
  • Dommere med lengre ansennitet får også flere dommergoder.

Dommerne som ønsker å sates aktivt på en dommerkarriere får tilbud om dommerkurs trinn 2. I tillegg er det mulig å få dømt i forskjellige turneringer. Da er det mye dømming på vår helg, men også helt vanlig å tjene godt på en helg. Eksempelvis har våre dommere som har dømt i Dyreparken cup i Kristiansand, tjente kr 1.800 på en helg.

Her er oppdaterte dommer-regler for sesongen 2010/2011