Evjetur på seniorlaget – ØIF Arendal

Evjetur på seniorlaget

Mens A-laget reiste til Drammen, dro klubbens seniorspillere i 4. divisjon på egen spillturne til Evje for å møte Otra.  Mye spenning var knyttet til kampen, ikke minst pga den lange reisen og klimaforandringen man visste kunne bli et problem.  Oppmøte og avreise fra Nedeneshallen foregikk imidlertid i ordende former og det var en målrettet gjeng som ankom Otrahallen ½ time før kampstart – hvor Evjepublikummet hadde stilt mannsterke opp for å støtte hjemmelaget.  ØIF’s 11-mansstropp varmet dermed opp til taktfaste supportersanger og øredøvende jubel for det andre laget – ikke ulikt de forhold A-laget møtte mot Bodø HK i serierunden før jul.

Ved kampstart ble ØIF’s brave menn ledet an av en innbitt Preben Walter-Sørensen som hadde målsetning om å ordne 10-måls ledelse så raskt som mulig.  Han skulle rekke Start-kampen i Kristiansand, og øynet muligheten for å kunne få dispensasjon til å dra sydover før kampslutt.  ØIF festet dermed et godt grep om kampen fra start og tok raskt en 2-måls ledelse som holdt gjennom hele 1. omgang.  Otra, på sin side, hadde mobilisert det de hadde av fotrappe 16-åringer – men den solide rutinen og de siste ukers intensive kondisjonstrening hos ØIF sørget for at dette ikke fikk noen nevneverdig konsekvens.  Ledet an av en innbitt Sørensen (10 mål) og en våryr frolending ved navn Bjørkli (6 mål), støttet av et bastant forsvar ledet av vår alles Atle Evensen og Magnus Linden (4 mål) samt en solid målvakt (Myrdal), forstod etter hvert publikum motvillig hvilken vei dette måtte gå.  På scoringslisten hos ØIF endt også Christoffersen Jr. (1 mål) samt to eldre herrer (2 mål hver) som følte det var nødvendig å vise publikum at der fremdeles er krutt i skuddarmen, selv om tyngdepunktet nok har blitt noe lavere med tiden.  De eneste som ikke helt syntes å akseptere tingenes utvikling og tilstand var to karer i svart; da de regelmessig ble oppfattet å stikke kjepper i hjulene for et fremadstormende ØIF med 10-måls ledelse i sikte og avskjed i nåde for unge Herr Sørensen.  Noen pålagte pauser på benken for enkelte av stjernespillerne måtte dermed noteres og Herr Sørensen måtte slite parketten til sluttsignalet gikk.  Da var stillingen 25-21 til ØIF; dog etter at sekretariatet – i et fortvilet forsøk på å få kampen startet på nytt – skrudde av måltavla 2:45 før slutt.

Og på topp i 4. divisjon ligger Baasland 

På bildet kan den stolte gjengen sees avfotografert før seiersfesten startet. 

Bak fra venstre: Ketil Opdahl/Marius Hegglund/Odd R. Boye/Nils Ove Bjørkli/Jarl-Ronny Myrdal/Philip Larsen

Foran fra venstre: Bjørn Helge Solheim/Magnus Linden/Andreas Christoffersen/Atle Evensen. (Preben Walter-Sørensen var på dette tidspunktet på vei til Kristiansand)

Fotograf: Lise Boye