God med Gøysaft – ØIF Arendal

God med Gøysaft

Hvordan er trenerapparatet organisert for sesongen 2009/2010? 

Leif Gautestad er hovedtrener, jeg har et medansvar til å holde guttene i god fysisk form – m.h.t. styrke, spenst og utholdenhet. I tillegg har jeg et test-ansvar.

Det har vært mye prat om at Gautestad og hans kontrakt med klubben videre. Men hva med deg? Er du på livstidskontrakt med Øyestad? Tar de deg for gitt? Eller har du så godt betalt at du ikke har råd til å komme deg videre i livet?
Jeg kan ikke skryte av noen kontrakt. Men muntlige avtaler uten honorar er vel like bindende som kontrakter med kroner? Nå har jeg trent ØIF-lag i 25-30år. Det bør nærme seg slutten snart.  Men du verden så heldig en er at en kan være med å bidra for egne barn og andres i steden for å gå hjemme med en kaffekopp og se på at gresset og hekken gror. 

Mange vil jo se på deg som en vanlig gymlærer fra Naudebroveien. Føler du deg kvalifisert til å trene et lag fysisk på dette nivået?
Leif og laget må ta til takke med med hva som finnes på Sørlanskysten.  Men jeg stoppet ikke med A-kurset i 1978! 
Tom Nordlie har fått mye kritikk for han kjører gutta sine for hardt fysisk. Hvordan er lista di ifht blodsmak og eventuell overtrening?
 
Alle guttene drikker Gøysaft med blodsmak, så de kjenner ingen forskjell.  Gøy-saft med bringebærsmak er for pingler. Men det er viktig å se de fysiske øktene sammen med øktene i hall.  Og guttene tåler mye trening .  Treningskulturen er svært bra.
Hvor var du da ØIF Arendal rykket opp til Postenligaen i Mossehallen?

Må innrømme at jeg ikke var i Moss.  Men jeg fulgte hvert sekund på lokalradioen. Jeg skrek fra Natvigheia så de hørte meg helt til Asdal Mat.

Hvordan er treningsfasilitetene i Nedeneshallen? Er der gjort oppgraderinger, eller benytter dere flere treningslokasjoner? 

Denne sesongen trener guttene på TrimIt i tillegg til i Nedeneshallen. Og så bruker vi løp i terrenget når føret tillater det.  Det er godt for knær og ankler. 

Hvordan ender sesongen 2009/2010?

Semifinale i Sluttspillet bør være innen rekkevidde.  Og i semien kan alt skje.