Agderpostenprat – ØIF Arendal

Agderpostenprat

Tom Bucher Hansen har jobbet i Agderposten siden 80-tallet, og har blitt godt kjent med klubben vår. Vi stilte han noen raske spørsmål.


Agderposten dekker ØIF Arendals første sesong i Postenligaen gjennom hver kamp. Hva synes du så langt? Hvilke spillere har overrasket deg?

ØIF Arendal har overrasket meg positivt, spesielt etter nyttår, med Stord-massakren som høydepunktet og med Follo-fadesen som bunnpunkt. Laget har sakte, men sikkert spilt seg varme i eliteserien, og slipper heretter å se seg bakover på tabellen. Spørsmålet nå er bare hvor høyt laget kan komme i serien. Det forhatte sluttspillet får de heller ta som dessert denne sesongen.

Når det gjelder spillere, så er det flere som har markert seg i overkant av hva jeg faktisk hadde forventet. Sondre Paulsen, Eirik Heia Pedersen, virtuosen David Svenningsen er tre navn. Men også Erlend Johannesen Egeland må nevnes der han i en rekke kamper har fremstått som en bauta i eget forsvar. Og sist, men ikke minst, evigunge Preben Vildalen, som virkelig har gått foran i krigen. Gubben til Berit vil helt klart bli savnet på Nedeneshallens parkett neste sesong…

Hvordan synes du arrangementene i Nedeneshallen fungerer?

Det har vel fungert greit. Har i alle fall ikke så mye å utsette, selv om jeg som journalist helst skulle hatt noe bedre arbeidsforhold. Fra vår arbeidsplass får vi et dårlig inntrykk av kampen, men med ny hall om noen år så vil vel det bli bedre.

Hvem synes du er Øyestads beste spiller gjennom tidende?

Vanskelig å svare på da jeg først for 23 år siden konverterte (fra Falk til ØIF Arendal) og gjorde sørlending av meg. Men Kaare Rannekleiv er en god kandidat, det samme kan kanskje også sies om keeperlegenden Finn ”5 feil” Johnsen.

Dersom vi blir en toppklubb i Postenligaen, hvor stort publikumstekke tror du klubben kan få i en ny storhall?

Nesten umulig å svare på, men makter man å opprettholde interessen, samtidig som det går sportslig bra, bør det være et godt potensial i distriktet til å kunne fylle hallen som Bodø faktisk har maktet gjennom flere år. Sånn sett bør et publikumssnitt i serien på mist 1.500 være innen rekkevidde.

Hva er grunnen til at lagidrett stort sett ikke lykkes i Aust-Agder?

Det har jeg grublet over siden jeg kom til Agderposten i 1986. Jeg har fortsatt ikke funnet svaret.

Hvor stort team er dere på hjemmekampene? Fotograf, deg, flere? Hvordan får dere til live-oppdateringene på hjemmesidene på hjemme- og bortekampene?

Stort sett tre personer på hjemmekampene – en som skriver for papiravisa, en som oppdaterer live på agderposten.no og en fotograf. På bortekampene er vi stort sett en journalist som må håndtere alle de tre tingene, og det kan være ganske så tøft når man i tillegg kjemper mot en tidlig deadline.

Skal dere fortsette satsingen på topphåndball i Agderposten?

Det er planen, det, ja. Og det som gjør det ekstra interessant rundt ØIF Arendal er at laget med noen unntak stort sett består av lokale og unge spillere. Det er nesten unikt i blant de beste håndball- og fotballagene i Norge i dag. 

Er det noen tiltak dere kan gjøre for å bli bedre på håndballstoff?

Helt sikkert. Vi kan alltid bli bedre

Hvem i Agderposten er best på håndball?

Dumt spørsmål. I all beskjedenhet må jeg si mine tre dyktige kolleger Alexander Nupen, Vidar Lorentzen og Jon Andreassen.