ØIF Arendal = øvre halvdel – ØIF Arendal

ØIF Arendal = øvre halvdel

En av årets beste kamper og to nye poeng med hjem til Nedeneshallen i kveld.

Stordhallen tok i mot en fin gjeng som har satt av hele 35 timer til og fra vestlandet. Gautestads disipler startet fra Kiwi Nedenes tirsdag kl 14:00 og hadde en fin tur oppover Rogalandskysten. Da gutta kom frem, ble det til og med tid til litt sosialt før spillermøtet kl 0930 onsdag morgen. Stord stilte med treningsmuligheter, og spillerne fikk sett litt på lokalmiljøet før alvoret begynte i Stordhallen kl 18:00.

Stord har vært igjennom en tøff uke, og hadde rykket opp hjelpetreneren til hovedtrener før kampen.

Vi har tatt en prat med vår trener Leif Gautestad.

Hvordan var 17-31-seieren?

Det var nydelig. Vi leverer en fantastisk kamp mot et lag vi virkelig fryktet på hjemmebane. Vi trodde også at Stord skulle komme ut som entusiastiske løver på grunn av surret som ledelsen i klubben har satt i gang ved å først engasjere en trener for 7-8 måneder siden, for deretter å sparke ham på kort varsel. Selv om jeg ikke vet hva som konkret har skjedd, er jeg nok mer skeptisk til styret i Stord enn til treneren. Mika Nurmi har vært en god trener i mange år, og jeg vil nok tro at han som trener ikke har blitt noen dårlige de siste månedene. Det er synd at slikt skjer, og stemningen i hallen bar virkelig preg av det. Det var ikke mye hjelp for hjemmelaget fra publikum. Vi hadde derimot god støtte fra Harald Nilsen som heiet bra, og han hadde også fikset en fantastisk buss fra Nettbuss.

Hva fungerte best på banen dag?

Vi hadde full tenning fra hele laget, vi klarte å etablere forsvar, vi var giftige på kontringer, og keeper Brede fikk det forsvaret han fortjener, og gjorde i tillegg beste innsats så langt i år ved å redde fire av fem syvmeterkast. Brede hadde 15 redninger, og lå på over 40% redningsprosent. Det er jeg veldig fornøyd med.

Noen andre spillere du vil trekke frem?

Frimerkegjengen. Eirik Heia Pedersen og Preben Villdalen fikk begge frimerker. Andre hadde det siste 45 minutter av kampen. Alle leverte veldig bra, og da vi fikk kontroll, sparte vi den gamle skrotten til Preben, så han fikk bare 20 minutter på banen. Sondre Paulsen og David Svenningsen leverte også meget bra kamper. Og resten var også veldig, veldig bra.

Hvordan var det å tenne laget etter den skrekkelig lange bussturen?

Det gikk forbausende bra. Vi var redde for å tape, og fryktet Stord på forhånd. Samtidig fikk vi et veldig bra opplegg rundt kampen av ledelsen i klubben, så vi fikk det til. Jeg må si vi har en utrolig fin gjeng med fin blanding av unge og håpefulle og ekstremt rutinerte spillere.

Hvordan går det mot Haugaland hjemme?

Det blir ingen lett kamp. Vi slo Haugaland overraskende lett på bortebane, og vi kommer ikke til å få det like lett denne gangen. Haugaland ligger 10 poeng bak oss, men det bor mye i laget. Vi er avhengige av at folk kommer i Nedeneshallen og støtter oss.

Og mot Drammen, hvordan går det?

Drammenskampen har jeg ikke tenkt så mye på ennå, men vinner vi mot Haugaland, kan vi senke skuldrene og det har vi ikke hatt muligheten til sålangt i Postenligaen. Jeg tror alt kan skje. Dessuten vet vi at Svermen er klar for kampen, og stiller manns- og kvinnesterke rundt stortromma til Anitha Tvede.

 God tur hjem til Arendal, Leif, og gratulerer med nok en seier.