Eirik Heia om Bodøkampen – ØIF Arendal

Eirik Heia om Bodøkampen

En av våre beste denne sesongen er sønnen til byggmesterlegenden og sløydlæreren Håkon Pedersen. Etter Oddvar Brå brakk staven skulle det gå hele syv år til før Eirik Heia Pedersen ble født. 21-åringen har vist seg som en av de  mestspillende på laget vårt både i forbindelse med opprykk i fjor, og denne sesongen har han slått ut i full blomst. Overslagsfinta som ender i enten mål eller syv-meterkast har gjort mange motspillere til måpende forsvars-statister. Eirik har mange år på seg til å bli en komplett spiller, og vi er stolte over alt det gode han gjør i den røde og sorte drakta denne sesongen. Vi tok en prat med ham etter kampen mot Bodø.

Eirik, hvordan gikk det i dag?

Det var en dau førsteomgang, og forsvarsmessig gikk det spesielt dårlig. Vi hadde en ok start med endel mål, men så kollapset vi i i over et kvarter. Heldigvis hentet vi oss inn mot slutten av førsteomgangen, slik at vi lå likt med nordlendingene til pause. Heldigvis gjorde vi hjemreisen for dem ekstra lang, og jeg er glad for at vi fikk revensjert tapet fra oktober hvor vi tapte med fem mål.

Du hadde 7 nettkjenninger, hvem var nest sist på ballen?

Kjetil Øygarden og Andre Jørgensen spilte opp. En fordel og ny dimensjon ved at vi har fått forsterket laget med Andre, er at forsvarsspilerne er hissige på å gå etter han med en gang han har ballen. Så når Andre går opp i midten, gir det rom for oss andre til å gå på mål i midtforsvarsområdet. I tillegg løp jeg som en gal og fikk til to kontringsmål.

Laget taklet dårlig et offensivt forsvar da Follo dro seg ut til nimeteren i Langhushallen forrige onsdag. Hvordan gikk forsvarsspillet i dag?

Bodø hadde en annen måte å spille på. Andre ble tatt ut med frimerke da vi var en mindre i dag, og ellers passet spillestilen til Bodø oss greit. Vi gjør en grei kamp forsvarsmessig i andre omgang. For vår nye målvakt Brede Pedersen og gode gamle Adin Sehovic, vet jeg at det er veldig frustrerende å stå i mål når forsvaret stinker som det gjorde i store deler av første omgang i dag. Det er også stor forskjell på 1. divisjon og Postenligaen når det kommer til hvor bra spillere på vårt nye nivå skyter, både i styrke og plassering. Keeperne er helt avhengig av bra forsvar for å holde redningsprosenten på et akseptabelt nivå. I dag gikk det vesentlig bedre.

ØIF Arendals publikum har vært bra på bortebane siste tre kamper, hvordan var stemningen i Nedeneshallen i kveld?

Veldig bra stemning i dag. 950 tilskuere og med alle funksjonærer og andre med en spesielt god grunn til å være der, rundet vi et firesifret antall i hallen. Det er alltid best å spille i Nedeneshallen. Jeg håper inderlig at folk støtter opp om oss videre, det er mange hjemmekamper igjen.

Dere møter Stord borte 3. mars, hvordan blir oppkjøringen til den kampen?

Vi har sikret oss en del video av laget vi møter. Vi tapte med tre mål mot dem i oktober, og jeg håper selvfølgelig vi skal ha marginene på vår side, og slå dem og røve med oss to poeng til. En annen del av oppkjøringen blir at vi drar til Stord dagen før, og får ro før kampen. Harald Nilsen skal kjøre oss komfortabelt nordvestover langs kysten. Det ser ikke ut som det er så langt fra Nedeneshallen til Stord på kartet, men det er over 400 kronglete kilometer og sikkert både ferger og tunneller, snø, sludd og kø gjennom Stavanger. Men vi skal holde motet oppe!

Hvordan foregår treningen de neste halvannen ukene?

Roar Aaserud er fysisk trener, og har satt meg i gruppe med Sondre Paulsen og Erlend Egeland. Vi kjører fysisk trening mandager og onsdager. Leif Gautestad kjører treningene tirsdager, torsdager og fredager (og av og til lørdag). De tre kampene vi har hatt med dertilfølgende bussreiser har ført til at jeg håper på litt rolig fotball de neste dagene som intensiveres slik at vi prikker toppformen til vi skal til øylaget utenfor Haugesund 3. mars. Jeg skal ihvertfall ikke gjøre det lett for hvit-trøyene.

Stord tapte mot Haslum i dag, og har hatt en ujevn start på 2010, noe som taler for at ØIF Arendal snart er oppe i 17 poeng.

Agderpostens dekning av kampen

Fæ-vennens dekning av kampen

NRK Sørlandets dekning av kampen