Før Follo – ØIF Arendal

Før Follo

En av ØIF Arendals beste denne sesongen er Preben Vildalen. Han har vært med i alle kampene, og så langt scoret 46 mål, og han har bare fått 8 minutter pålagt på benken. Preben har omfattende bakgrunn fra norsk og tysk håndball, og har 201 A-landslagskamper i erfaring som kommer ØIF Arendal tilgode. Som seksåring startet Preben i IK Våg, deretter KIF, Søgne og Sandefjord. Hans tyske proffopphold var i Eisenach og Post Schwerin. Ellers har Preben erfaring som markedssjef i Sandefjord håndball, og har fått tilliten som trener for Øyestad G99 lag sammen med Bausplass´ egen Ole Evensen. Nå er Preben klar for å gi Follo en leksjon i håndball.

Hva vet du om Follo?

Follolaget er på mange områder ganske likt ØIF Arendal uten at jeg vet allverdens om dem. Med det mener jeg at de satser på unge lokale gutter og har gjort mye riktig for å utvikle klubben med de ressursene de har hatt til rådighet. Laget i dag har unge, men dyktige spillere som har erfaring fra juniorlandslag. De har mange talenter og en av vingene holder veldig høyt nivå til tross for ung alder. De vant siste kamp mot Fyllingen, og resultatet i seg selv gjør at vi må være klar for å kjempe hardt for to poeng i Langhushallen.

Hvordan skal vi slå Follo?

For å slå Follo må vi spille mye bedre forsvar en vi gjorde sist kamp mot Haslum i Nadderudhallen. Vi har en av Postenligaens beste keepere i Brede Pedersen, så vi må få 6-0 forsvaret vårt til å fungere bedre.

Hvordan blir det å spille på lag med den hjemvendte Andre Jørgensen?

Det blir absolutt spennende å se Andre Jørgensen tilbake i ØIF-drakta og jeg er sikker på at  han kan løfte oss opp noen hakk. Vi skal ikke forlange 12 mål av Andre i de første kampene her for det tar tid å komme inn i systemet vårt. Men han vil helt klart bli en nøkkelspiller sammen med de unge fremadstormende vi har på laget. Jeg tenker spesielt på Eirik Heia Pedersen, David Svenningsen og Sondre Paulsen.

Er det noen Follospillere som ligger godt ann til å få et tidlig frimerke?

Portotaktikken til Leif kan jeg desverre ikke røpe før kampen.

Er dagens Follo en blek kopi av den gamle håndballstorheten Fredensborg/Ski?

Follo-området er jo et enormt areale å utvike talenter fra, og innebærer to byer og over 130 000 innbyggere. Klubben har stolte tradisjoner å ta vare på med røtter i den gamle håndballstorheten, men Follo er ikke noe dårlig kopi av Fredensborg Ski. De ligger i dag hakket foran oss på tabellen.

Har dere benyttet de siste to ukene på å kjøre inn Andre Jørgensen i samspillet på laget?

Ja vi har benyttet siste ukene til å få Andre inn i spillet og han spilte B-kamper denne helga i Stavanger og viste gode takter der med 18 mål på 2 kamper.

Når du en gang i fremtiden legger opp som spiller på Postenligaen-nivå, satser du videre som trener eller første Kristiansandsspråklige speaker i Nedeneshallen?

Den vakre dagen jeg legger opp så vil du ikke se meg som trener eller speaker på toppnivå. Jeg er trener for G99 som jeg har nevnt tidligere og er redd jeg får sparken der! Ryktene går allerede.

Hvor lenge holder knærne dine?

Knærne mine holder ut sesongen da skal de få hvile men skal alltid trene og gutta skal nok få besøk av meg på noen treninger så jeg kan ha det litt gøy med dem neste år også…..

Trives du med å bo i Arendal?

Trives veldig godt med å bo i Arendal og er blitt veldig glad i byen, eller landsbyen som jeg som stolt Kristiansander liker å kalle den. Jeg må si det er mye flotte mennesker og veldig artig det vi har pågang i ØIF Arendal. Vi er bare i startgropa på ØIF-eventyret.

Helt til slutt. Hva skal til for å lokke Steinar Ege hjem til Nedeneshallen på tampen av karrieren?

Steinar Ege, ja. Han har jo fremdeles fartsrekorden fra Kjevik til Nedeneshallen i en Ford Escort, så han har nok mange minner fra Øyestadtiden. Jeg tror det kan være gode muligheter til å få ham hit, men da trenger vi hjelp fra næringslivet. Det er ikke det at han blir en veldig dyr spiller, men han og fruen må begge ha jobb her. Det hadde vært en drøm å fått han tilbake hit og det er et scoop for den bedriften i næringslivet som får ansatt han da han er en meget dyktig og reflektert kar som kommer til å bli like god i jobb som han har vært i håndball. Det mener jeg.

Lykke til onsdag, Preben.