Guess who is back? – ØIF Arendal

Guess who is back?

Nyheten om at Andre M Jørgensen er tilbake i rød og sort trøye er nesten for god til å være sann. Nedenesgutten som har vært en meget god spiller fra han begynte å spille som 10-åring, er snart klar for å briljere i Nedeneshallen. Vi har tatt en titt på bakgrunnen til Andre, og er imponert over alt han har vært med på. Håndballcven hans er lang og innebærer håndball på aller høyeste nivå gjennom mange år.

I tillegg til å være aktiv spiller, har Andre også bakgrunn som både instruktør på Tusse håndballskole og Hisøy håndballcamp. Mange med bakgrunn fra Øyestad husker også at han dømte aldersbestemte lag og nådde 3. divisjon med fløyta før egen håndballspillerkarriere krevde fullt fokus. Andre har også prioritert rekrutteringen, og trente et av våre jenter 12-lag en sesong. En ekte Øyestadgutt med andre ord. Som spiller har han bakgrunn fra KIF, Runar, Bidasoa, Aalborg og før han returnerte spilte han i klubben GOG Svendborg i Danmark hvor oppholdet tok en brå slutt 1. februar i år. I tillegg har Andre solid langslagsbakgrunn med mange juniorlandslagskamper, hele 117 seniorkamper og 226 mål.

Men dette er ingen nekrolog, og vi ønsker jo selvfølgelig å se på hva Andre i denne fasen av livet kan tilføre klubben vår.

Andre, er du i form og skadefri?

Jeg mangler litt kamptrening, men er som alltid skadefri. Kan ikke huske sist jeg sto over en kamp grunnet skade.

Det er nå klart at du debuterer for ØIF Arendal i Postenligaen onsdag 17. februar 2010. Hva vet du om det Follo-laget dere møter?

Jeg vet lite eller ingenting. Bare at de ligger foran oss på tabellen og med seier går vi forbi dem.

Er alle formaliteter på plass til kampen?

Jeg ble spilleklar dagen etter Haslumkampen den 10. februar. Alt er på plass nå. Det er det norske håndballforbundet som krever to ukers karantene ved klubbskifte. Så danskene har ingenting med dette å gjøre.

Kjente du igjen Nedeneshallen da du kom hjem?

Har jo vært der i ferier, da jeg har trent med gutta når det har passet. Så har fått med meg utviklinga. Det er veldig bra med større kapasitet. Nå er det opp til oss spillere å underholde så mye at vi får fyllt hallen til resten av hjemmekampene denne sesongen.

Hvordan er nivået i dansk liga kontra norske Postenligaen?

Den danske ligaen er mye sterkere. De beste danske lagene hevder seg i Europa. Tempo og fysikk er på et høyere nivå enn i den norske ligaen.

Vi gleder oss. Men hvem mener du er Øyestads beste spiller gjennom tidene? Vi har noen forslag som du kan velge mellom: Kaare Rannekleiv jr, Håkon Grude, Steinar Nilsen, Steinar Ege eller Stine Svendsen?

Valget ender på Steinar, men han er jo ikke ordentlig Øyestadgutt. Min favoritt er Kaare. Spilte alltid med nr 4, det samme som jeg hadde da jeg var liten.

Hvor langt unna Nedeneshallen har du bosatt deg?

Ikke langt. Foreløpig bor jeg på gutterommet på Grubenåsen, men håper å få kjøpt meg et hus i nærmeste fremtid.

Hvordan er førsteinntrykket av Leif Gautestad?

Jeg kjenner Leif fra før. Det var han som hentet meg til Runar i sin tid. Han er den beste treneren Øyestad kunne fått i den situasonen de var i før opprykket. Han bygger ikke opp bare laget, men hele klubben.

Velkommen hjem til ØIF Arendal, kjære Andre. Vi gleder oss til å se deg in action.

 

Her er Fæ-vennens dekning av overgangen

Her er NRK Sørlandets dekning av overgangen

TV2s dekning av overgangen

Dagbladets dekning av overgangen

Agderpostens dekning av overgangen