– Norsk herrehåndball er i rivende utvikling! – ØIF Arendal

– Norsk herrehåndball er i rivende utvikling!

Han er fast bestemt på at Elverum er og har vært en klubb i stor utvikling. At Elverum er bedre nå enn før. Nettopp derfor har han latt seg imponere av hva som skjer i herrehåndballen generelt og med ØIF Arendal spesielt. Elverums markedssjef Kalle Björkman.

– Det er fantastisk gøy å se hvilken utvikling herrehåndballen har kommet i. Nå har herrehåndball i flere klubber blitt et «yrke», ikke bare en hobby ved siden av annen jobb eller studier, kommer det lynkjapt fra den blide og alltid taleføre elverumsingen.

Kalle Björkman ble helt fortjent kåret til årets elverumsing i 2017. Den gangen sa selveste ordføreren i Elverum følgende:

«Kalle er et fyrverkeri av ideer, og lykkes stort sett med alt han foretar seg. Han blir satt pris på av mange, ja svært mange, både her i Elverum og hos våre naboer i øst, vest, sør og nord når noen trenger en håndsrekning»

Kalle kunne like gjerne fått tittelen årets håndballprofil for sin måte å fremsnakke både Elverum og håndball-Norge. Nå er han raus igjen.

– En ting er hvem som vinner håndballkamper. Jeg håper og tror selvsagt på Elverum også i år. Men skulle det bli ØIF Arendal så er det også greit da de ved tre seirer i best av fem er rettferdige mestere. For ØIF Arendal har utviklet seg ikke bare på håndballbanen, men så absolutt på utsiden av det sportslige, skryter han.

– Når man ser at boligprosjekter og andre spennende samarbeidspartnere finner veien inn i ØIF Arendal sponsorportefølje er det fordi klubben har jobbet frem attraktive verktøy som gjør den interessant. Her tror jeg Elverum og ØIF Arendal er unike, altså ikke for at jeg vil snakke noen andre klubber ned.

Det siste behøver Kalle ikke presisere. Det er ikke slik noen kjenner svensken som har «slått rot» langt inne i skogen i Hedmark.

– Jeg har sett en tydelig utvikling i norsk herrehåndball. Av våre utfordrere er det ØIF Arendal som har kommet lengst på flest driftsområder. Men det skjer også masse spennende i flere klubber. Det som skjer i Kolstad er veldig spennende. Fyllingen Bergen har hatt en voldsom utvikling, fra nesten helt «dødt» til 1 300 på hjemmekamper i sluttspillet.

Og Kalles ros av herrehåndballen stopper ikke der.

– Drammen har veldig spennende ting på gang og blir en skikkelig utfordrer i fremtiden. Se hva som har skjedd på Nærbø. Det fasinerer og imponerer meg veldig og minner meg mye om det håndballkulturen jeg har vokst opp i i Sverige.

Som svensker flest ligger det i DNA-et å være positiv til en spennende sluttspillsmodell. Kalle er ingen unntak, sågar mener han at modellen skal ha mye av æren for den utviklingen som herrehåndballen er inne i.

– Altså Vidar (Gjesdal i Fyllingen Bergen, red.anm) ringte meg å måtte si at han var blitt overbevist om at vi har gått et langt steg i riktig retning med den nye modellen.

Vidar Gjesdal og Fyllingen Bergen har tidligere vært litt «lunkne» på en slik sluttspillsmodell. Ikke minst med erfaringer med svært dyre reiser bestemt på kort tid.

– Han fortalte at sluttspillet i år hadde vært med på å sette Fyllingen Bergen på «kartet» igjen i Bergen. Med mye folk, stor stemning og mye oppmerksomhet i media. Akkurat som vi har håpet på.

Kalle er veldig opptatt av at utvikling av herrehåndballen ikke bare er en sportslig utvikling.

– Dere i Arendal har vært imponerende flinke og strekt det lengst av utfordrerne. Men det skjer virkelig mye positivt både med markedsføring, arrangement og organisasjon i flere klubber. Og det er dette som vil sørge for at den utviklingen vi opplever ikke bare er et kortvarig pust.

– Jeg synes det er ekstra gøy at vi er i finalen mot ØIF Arendal da disse kampene er i ferd med å bli skikkelige klassikeroppgjør. Dere har virkelig jobbet dere opp og frem som klubb. Og jobbet virkelig godt over et par sesonger nå. Og selv om jeg holder en knapp på eget lag, vil jeg akseptere om det skulle være dere som vinner. Da har vi i alle fall ikke tapt fordi vi har blitt dårligere, men fordi ØIF Arendal har blitt veldig gode.

Bedre måte å beskrive hvordan herrehåndballen er i utvikling på kan vel knapt gjøres?

– Det er viktig at folk rundt i Norge forstår hvilken fantastisk utvikling norsk herrehåndball er i, selv om det skulle bli Elverum som spiller i Champions League på også neste høst, ler han høyt og akkurat så selvsikkert som man kan med fire Champions League-sesonger bak seg – på rad!