Målvaktintervju: Kristijan Jurišić – ØIF Arendal
Foto: Jan Espen Thorvildsen

Målvaktintervju: Kristijan Jurišić

Vi har som kjent både tre og fire gode målvakter denne sesongen. Svenn-Erik Medhus har vært med oss i flere sesonger, men vi fikk i fjor en glimrende forsterkning. Kristijan har hatt mange bra kamper, og utfyller Medhus slik at vi for første gang i klubbens historie ble det laget som slapp inn færrest mål. Femhundreogtjuetre ganger gikk ballen gjennom forsvaret vårt og inn i buret.

Vi har jo helt glemt å intervjue deg. Men nå før sluttspillet er det endelig på tide å bli kjent med deg. Du har gått fra å være en viktig brikke på Haslum til å bli en superviktig målvakt når det gjelder for ØIF Arendal. Vi vet at du har vokst opp på Bærums Verk, en stolt industribygd noen kilometer nord for Haslum og Nadderud Arena, som forvandles til Norges fineste julemarked i midten av november hvert år. Som vi alle vet: Marit Gjeruldsen håper på bortekamp mot Haslum i begynnelsen av desember. Bygda har fostret kjente personligheter som Wedel Jarlsberg, Løvenskiold, og Magnus Carlsen. Og nå er det en ny kjendis fra Bærums Verk som er den håndballspilleren i ØIF Arendals historie som er best til å ordlegge seg.

Ja, Kristijan, hva synes du om sesongen? Du og Svenn-Erik slapp inn 523 mål i Grundigligaen, hva skal man si til det?

– Det er herlig at vi slipper inn få mål. Men vi burde holdt oss under 500. Men vi blir stadig bedre. Jeg vil også poengtere at det laget som slapp inn færrest mål i fjor var Bodø med 572.

Hva er du god til utenom håndballen?

– I mitt eget hode er jeg best i fotball. Men i og med at jeg har blitt stemt frem som ØIF Arendals dårligste fotballspiller, ikke bare en gang, men to ganger, må jeg si at jeg knuser alle i sjakk. Jeg er faktisk bare hakket bak min bygdebror Magnus Carlsen. Jeg kjenner ham ikke så godt fra skolen, men selv om han ofte vil slå meg, hadde jeg alltid fått remis hvis han hadde startet med sort. Dermed blir mulighetene til de andre spillerne i sjakk rent hjernekapasitetsmessig, en lett match. Alle vet det, men ingen tør si det.

Og hvordan er livet i Arendal?

– Jeg trives veldig godt på Nidelvåsen. Jeg bor av en eller annen grunn sammen med Josip Vidović. Det går aldeles strålende. Og her på åsen bor det mye hyggelige folk som slår av en håndballprat. Jeg tror Nidelvåsen er det området i Arendal hvor det bor flest folk som går på hjemmekampene i Sparebanken Sør Amfi. En gang flytter kanskje Jørn Holmestrand og Kari Sunde hit for å støtte oss også ved postkassestativene.

Hvordan er du fornøyd med sesongen? Du gjorde en god jobb for at vi tok gull i Spektrum, og du spiller bra når du kommer inn. Men hva synes du egentlig?

– Jeg er utrolig fornøyd med sesongen så langt, både på mine egne vegne og lagets. Når det gjelder min egen prestasjon, så er det slike situasjoner som cupfinalen som virkelig tenner meg. Jeg spiller som regel best under press, og slik har det vært så lenge jeg kan huske. To gull av to mulige er fantastisk. Og vi skal kjempe for det tredje.

Du har 70 færre Twitterfølgere enn Marcus Dahlin. Hva skal man si til det?

– Denne artikkelen blir nok lest av tusenvis, så jeg regner med at det blir fart på Twitterkontoen min i løpet av kvelden. Jeg skal twitre denne saken, så kanskje den går viralt. Fersk statistikk fra Instagram sier derimot at Andrè Jørgensen Hofstøl har 257 followers, Marcus 276, mens jeg har 252. Men jeg har best uttelling for jeg følger bare 165. Egentlig er vi gutta mest opptatt av håndball.

Trener du og Svenn-Erik Medhus mye sammen? Og hva har du lært av ham?

– Ja. Svenn og jeg har en utrolig god dialog som gjør at både han og jeg presterer bedre kamp for kamp. Det er slik det skal være. Jeg har lært mye av ham, men mest av alt at man alltid skal holde hodet kaldt og gjøre de tingene man er best på.

Du selv har ikke ført til de store overskriftene, annet enn at du ofte blir nevnt positivt i enhver kamprapport. Hva har du tilført laget?

– Det er et spørsmål jeg har ventet på. Jeg vet jeg har tilført laget en litt annen mentalitet og vinnerinnstinkt.  Jeg kommer fra Haslum og er vant til å vinne titler. Se bare på skyggen av Haslum som ble igjen etter meg. Til og med Mamelund er luften gått ut av.

Søndag går turen igjen til Sandefjord og Runarhallen. Vi møter Runar til sluttspillkamp, og Jørn og Kari i Svermen har mobilisert gjennom hele påsken for at det skal bli skikkelig trøkk på bortetribunen, den som var rød og svart før påske. Hva tror du om kampen?

– Denne Runarkampen blir en helt annen kamp enn sist, ettersom vi nå møter et lag som faktisk har noe å spille for og som hele sesongen har sagt at det er sluttspillet som gjelder. Derfor tror jeg det blir tøffere, men vi har vist gang på gang at det er svært få lag som evner å slå oss og vi går selvfølgelig for seier.

Vi ønsker Kristijan lykke til søndag, med både spilletid, egeninnsats og ikke minst får nok en lagseier.